Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

260 ezer konzultációs ívet gyűjtöttek Hadházyék, október 23-án a köztévé előtt tüntetnének

Szerző: | 2020. szeptember 17., 17:03 | Belföld

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Idén nemcsak a kormány gyűjtötte az – ezúttal a koronavírussal kapcsolatos – nemzeti konzultáció íveit, hanem tiltakozásképp a szerintük kormányzati propaganda ellen az ellenzék is. Ugyan már a Momentum magánakcióként Rogán Antal Miniszterlenöki Kabinetirodát vezető miniszter lakása elé – a tárca szerint viszont valójában szomszédja elé – borította az ívek egy részét, a DK pedig jó látványosan iratmegsemmisítőbe dobott párat, az akció eredeti kezdeményezői, Hadházy Ákos és Szél Bernadett független képviselők csütörtökön délután akcióztak az összegyűjtött konzultációs lapokkal.

HIRDETÉS - AIP

Az iratok Budai Várba juttatása egy kis testmozgással indult: Hadházyék ugyanis a Király lépcső alján osztották szét segítőiknek az íveket, akik aztán fellépcsőztek velük Orbán Viktor irodája elé, ami a Karmelita Kolostorban található. Ezt követően a politikusok sajtótájékoztatót tartottak, amin részt vett az MSZP, a Párbeszéd, a DK, az LMP és a Jobbik is. Itt Hadházy Ákos arról beszélt, összesen 260 ezer konzultációs ívet küldtek neki vissza, ebből közvetlenül nekik 105 ezret, az utcán 85 ezret gyűjtött a Momentum, 52 ezret az MSZP, tízezret a Jobbik gyűjtött, de a DK-s aktivistáktól is kaptak íveket, igaz utóbbi párt központilag nem gyűjtött.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Hadházy szerint viszont bár ez az akció fontos, de nem lesz elég, ha az előtt hagyják abba a küzdelmet, minthogy elérték a céljaikat, mert az nem küzdelem, hanem „picsogás, alibizés”. A politikus úgy véli, a cél, hogy menesszék a köztévé igazgatóját és a helyére konszenzusos vezetőt válasszanak, illetve hogy a törvény tiltsa be a fizetett kormánypropagandát. Ehhez szerinte szükséges, hogy legalább százezer ember jelenjen meg a köztévé székházánál, a Kunigunda utcánál. Így a politikus azt javasolta, hogy október 23-át ott ünnepeljék meg – persze a járványhelyzet miatt maszkban, távolságot tartva, „ha kell, elmegyünk szkafanderben”.

https://www.facebook.com/szelbernadett/videos/805908830218607/

Szél Bernadett felszólalásában azt jegyezte meg: idén hiába szeretnék elérni Hadházyval, a kormány nem engedi be őket abba a raktárba, ahol a nemzeti konzultációs íveket tárolják, pedig írtak és telefonáltak is ez ügyben Rogánéknak. Ez Szél szerint gyávaság.

Az eseményen egyébként az összes ellenzéki párt képviselője röviden felszólalt, köszönetüket fejezték ki a gyűjtésért, majd a végén Hadházy bejelentette: miután az ívekkel megmutatták, hogy sokaknak elege van a propagandából, arra kéri szimpatizánsaikat, ezt dobják egy általuk a helyszínre rendelt kukásautóba. Ugyanis az íveket egy olyan helyre szállíttatják, ahol újrahasznosítják a papírt, majd pedig az ebből befolyó összeget – ami várhatóan nem lesz sok – a képviselők közül sokan ki fogják pótolni, és a rászorulóknak adják.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: ellenzék, Hadházy Ákos, Karmelita kolostor, MSZP, nemzeti konzultáció, Orbán Viktor, Szél Bernadett


Bulvár rovat

Bulvár rovat

Ihaj, csuhaj, micsoda lagzi lesz ez! Habár meghívva nem leszünk, de attól tartok, a menyasszonytánchoz mégis a mi zsebünkből kerülnek a milliók a tányérkára.

Portói csúcs: arccal India felé

Portói csúcs: arccal India felé

A koronavírus-helyzettel, a járvány utáni gazdasági újjáépítéssel és az Európai Unió és India kapcsolatával foglalkoztak az uniós állam- és kormányfők két napos informális találkozójukon.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest