Már hat koronavírusos játékost találtak a Mol-Pick Szeged kézilabdacsapatánál

Már hat koronavírusos játékost találtak a Mol-Pick Szeged kézilabdacsapatánál

Bánhidi Bence gólöröme az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság E csoportjának harmadik fordulójában játszott Izland-Magyarország mérkőzésen a svédországi Malmőben 2020. január 15-én (Fotó: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A csütörtöki tesztelés során kiderült, hogy az eddigi öttel szemben hat játékos koronavírusos a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatában – számolt be az MTI állami hírügynökség. A második tesztelésen a játékosok mellett a szakmai stáb tagjai, valamint a munkatársak is részt vettek az együttes honlapjának pénteki beszámolója szerint.

A klub ezúttal sem nevesítette az érintetteket, akik közül egyelőre csak Bánhidi Bence jelentette be, hogy megbetegedett.
Akiknek mindkét vizsgálat negatív eredményt hozott, pénteken elhagyhatták a hatósági karantént. Az edzések szigorú egészségügyi intézkedések mellett újraindulhatnak.

Bánhidi a közösségi oldalán csütörtökön azt írta, hogy soha nem gondolta, hogy ez a vírus képes egy nap alatt képes ledönteni egy 30 kilós embert a lábáról. „Vasárnap még semmi bajom nem volt, hétfő délután viszont már gyengeséggel, fejfájással és köhögéssel küzdöttem, estére belázasodtam, és mindez az elmúlt napokban nem változott. Mától nem érzek ízeket”. A videójában elmondta, hogy bízik benne, hogy minél hamarabb meggyógyul és visszatérhet a pályára. De hogy ez mikor várható, azt nem tudta megmondani.

A csütörtökre tervezett Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést, és a szombati, Cegléddel szembeni bajnoki meccset elhalasztották, de a csapat jövő hétre tervezett találkozóinak sorsáról egyelőre nem közöltek híreket. A Mol-Pick Szeged hétfőn egy, kedden további négy, ezúttal pedig újabb egy megbetegedésről számolt be.