Több mint öt év börtönt kapott az egyetemista lányt a vonaton fogdosó, majd késsel rátámadó férfi

Több mint öt év börtönt kapott az egyetemista lányt a vonaton fogdosó, majd késsel rátámadó férfi

Felvételünk illusztráció Fotó: MTI, Máthé Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jogerősen is öt év három hónapos börtönbüntetést kapott az a férfi, aki tavaly áprilisban molesztált, majd késsel támadott meg egy egyetemista lányt a Budapestről Záhony felé tartó vonaton. A vádlott ügyében ma hirdetett másodfokon ítéletet a Debreceni Törvényszék – közölte dr. Dobó Dénes, a törvényszék szóvivője.

A férfinak (V. A.) útközben, a Debrecenbe tartó vonaton tetszett meg a kabinjában egyedül utazó nő. Ezért próbált felé közeledni, többször visszatért az egyetemi hallgató kabinjába. Noha a nő hevesen tiltakozott férfi a közeledése ellen, az egyre agresszívabban molesztálta, fogdosta őt. Közben azt is tudtára adta, hogy közösülne vele és „gyereket csinálna neki”. Amikor a rettegő nő megelégelte ezt és át akart ülni egy másik fülkébe, a vádlott a 8,5 centiméter pengehosszúságú rugós késével fenyegette meg („Nem mész te sehova”) a lányt. V. A. csak a lány sikoltozására és segélykérésére menekült el. A zaklatott állapotban lévő egyetemista végül a kalauztól kért segítséget, aki értesítette a rendőrséget. A rendőrök a vonatról Debrecenben leszálló vádlottat egy, az állomáshoz közeli kocsmában fogták el, a bicskát is megtalálták nála.

A férfi ügye azért került másodfokra, mert fellebezett az idén januárban született ítélet ellen. Akkor aljas indokból, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége bűntettében mondták ki bűnösnek a Püspökladányi Járásbíróságon. A másodfokon eljáró bíróság azonban a bűncselekmény minősítését pontosította, úgy, hogy a személyi szabadság bűntettének minősítő körülményei közül mellőzte az aljas indokot. Egyebekben helyben hagyta az elsőfokú bíróság ítéletét, így maradt az öt év három hónapos szabadságvesztés és a hat év közügyektől eltiltás is.

A bíróság lapunknak küldött tájékoztatása szerint Felegyiné Dr. Szabó Ágnes, a másodfokú tanács elnöke indoklásában elmondta: a bíróság a büntetési tétel középmértékéből, a 4 évből indult ki. Figyelemmel a vádlott előéletére – aki több alkalommal volt elítélve erőszakos, köztük nemi erkölcs elleni bűncselekmény miatt – egyetértett az elsőfokú bíróság ítéletével.