Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

További nyolc koronavírusos esetet találtak a Lauder Javne közösségi iskolában

Szerző: | 2020. szeptember 18., 15:45 | Belföld

Fotó: Lauder Alapítvány

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az eddig megjelent harmincon felül még további nyolc koronavírusos esetet találtak elszórtan a magasabb – 5-12. – évfolyamos osztályokban, akik egy része már önkéntes karanténban volt – írta lapunk megkeresésére a Lauder Javne közösségi iskola igazgatója. Horányi Gábor elmondta: „Az új esetek miatt az Emmi-vel egyeztetve, az ő jóváhagyásukkal úgy döntöttünk, hogy áttérünk a digitális oktatásra előreláthatóan két hétre.”

HIRDETÉS - AIP

A digitális tanrendre való áttéréssel kapcsolatban az iskola igazgatója még azt is írta: „Védeni szeretnénk a testvér gyereket az elemiben és az óvodába. Kiemelt fontosságú, hogy ezek az intézményrészek offline működjenek. Ennek érdekében leszűrjük a jövő héttől digitális oktatásban résztvevő, tehát két hetet otthon töltő 5-12. évfolyamos 82 gyereket, s így a remélt negatív tesztek esetén 98 testvér tud biztonságosan tartózkodni az elemiben és az óvodában.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

– Intézményünkben nagyon sikeres volt az 5-12. évfolyam digitális oktatása. A tanárok jól képzettek, a diákok együttműködők tudatosak, igazi partnerek a nehéz helyzetben. A két hét teljesértékű oktatást fog hozni nekik – jegyezte meg Horányi Gábor, aki egyúttal reményét fejezte ki, hogy 2 hét múlva visszaállhat minden a megszokott kerékvágásba.

Az iskolában működő óvoda, alsó tagozat és gimnázium osztályai továbbra is bejárnak az intézménybe. Minthogy az iskolába nagyjából ezer fő jár.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: iskola, koronavírus, Lauder Javne


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest