HIRDETÉS
HIRDETÉS

További nyolc koronavírusos esetet találtak a Lauder Javne közösségi iskolában

Szerző: | 2020. szeptember 18., 15:45 | Belföld

Fotó: Lauder Alapítvány

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az eddig megjelent harmincon felül még további nyolc koronavírusos esetet találtak elszórtan a magasabb – 5-12. – évfolyamos osztályokban, akik egy része már önkéntes karanténban volt – írta lapunk megkeresésére a Lauder Javne közösségi iskola igazgatója. Horányi Gábor elmondta: „Az új esetek miatt az Emmi-vel egyeztetve, az ő jóváhagyásukkal úgy döntöttünk, hogy áttérünk a digitális oktatásra előreláthatóan két hétre.”

A digitális tanrendre való áttéréssel kapcsolatban az iskola igazgatója még azt is írta: „Védeni szeretnénk a testvér gyereket az elemiben és az óvodába. Kiemelt fontosságú, hogy ezek az intézményrészek offline működjenek. Ennek érdekében leszűrjük a jövő héttől digitális oktatásban résztvevő, tehát két hetet otthon töltő 5-12. évfolyamos 82 gyereket, s így a remélt negatív tesztek esetén 98 testvér tud biztonságosan tartózkodni az elemiben és az óvodában.”

– Intézményünkben nagyon sikeres volt az 5-12. évfolyam digitális oktatása. A tanárok jól képzettek, a diákok együttműködők tudatosak, igazi partnerek a nehéz helyzetben. A két hét teljesértékű oktatást fog hozni nekik – jegyezte meg Horányi Gábor, aki egyúttal reményét fejezte ki, hogy 2 hét múlva visszaállhat minden a megszokott kerékvágásba.

Az iskolában működő óvoda, alsó tagozat és gimnázium osztályai továbbra is bejárnak az intézménybe. Minthogy az iskolába nagyjából ezer fő jár.

Címkék: iskola, koronavírus, Lauder Javne


HIRDETÉS
Trump-értékelő I.: Kudarc a Közel-Keleten

Trump-értékelő I.: Kudarc a Közel-Keleten

Az amerikai elnök külpolitikai tevékenységének értékelése nem csak azért fontos, hogy megvonjuk szavahihetőségének mérlegét, hanem azért is, mert ebből számos következtetést vonhatunk le arra az esetre, ha esetleg újrázna.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

Pin It on Pinterest