Kunetz Zsombor: Ideje lenne propaganda helyett dolgozni!

Kunetz Zsombor: Ideje lenne propaganda helyett dolgozni!

Mosdó egy megyei jogú város COVID-osztályának orvosi pihenőjében (Fotó: Magyar Orvosi Kamara Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kunetz Zsombor orvos és egészségügyi szakértő sem hagyta szó nélkül a Magyar Orvosi Kamara által megosztott képeket, amelyek a közlés szerint egy megyei jogú város COVID-osztályának mosdójában készültek. A fotókon igencsak lepusztult állapotok láthatók.

Lapunk is beszámolt arról, hogy a Magyar Orvosi Kamara Facebook-oldalán nyilvánosságra hozott több olyan fotót, amelyek a tájékoztatásuk szerint egy megyei jogú város COVID-osztályának mosdójában és orvosi pihenőjében készültek. A képek szerint lekoszolódott zuhanyzó, a padlóra terített matrac, általános lepusztultság uralkodik a helyiségekben. Az nem derült ki, hogy a fotók hol és mikor készültek.

Kunetz Zsombor Facebook-oldalán a fotók megosztása mellett emlékeztetett, hogy a járvány terjedése miatt hamarosan jöhetnek a „katonai kórházak”. Az egészségügyi szakember Müller Cecília korábbi közlésére utalt, miszerint az operatív törzs döntése értelmében – ha az igények szükségessé teszik – bevonják az ellátásba a kiskunhalasi mobilkórházat, de lesz egy „katonai kórház” a Szent László Kórház területén, és egy további Tatabányán. – Valóban nagy szükség lesz rájuk is, és ahogyan nézem a tábori latrinákra is – fűzte hozzá.

Kunetz Zsombor szerint felmerül az a kérdés, hogy ezekben ki fog beteget ellátni. – A felkészültünk a járvány második szakaszára, valóban ezt jelenti? Ideje lenne propaganda helyett dolgozni! – zárta sorait.

A hírhez hozzátartozik, hogy tavasszal, a járvány első hullámában már felépítettek Kiskunhalason egy mobilkórházat, amelyet – miután sikerült bejutnia – még Szabó Tímea párbeszédes politikus is dicsért. – Az intézmény körüli titkolózás egyébként érthetetlen, ugyanis a 150 ágyas kórház egészen kiválóan felszerelt és biztonságos, abszolút 21. századi technológia. Rendelkezésre áll 16 lélegeztetőgép, három mobilröntgen, egy CT és három dialízis gép – írta korábban az intézményről.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.