HIRDETÉS
HIRDETÉS

Rekordokat dönt a járvány – Visszatér Győrfi Pál

Szerző: | 2020. szeptember 19., 17:02 | Belföld

Győrfi Pál a kormány tájékoztatói videójában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A kormány új tájékoztató filmeket jelentet meg a koronavírusjárvány elleni védekezéssel kapcsolatban – mondta el a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton az MTI-nek. Dömötör Csaba közölte, a filmekben a korábbiakhoz hasonlóan Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője hívja fel a figyelmet a legfontosabb szabályokra, így a maszkhasználatra, a távolságtartásra és a látogatási tilalomra az egészségügyi intézményekben.

– A szabályok betartásával elkerülhető, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat – hangsúlyozta az államtitkár, majd hozzátette, „ha betartjuk a szabályokat, a második hullámmal is eredményesen vehetjük fel a küzdelmet”. Az új tájékoztató filmek fő üzenete, hogy „Együtt újra sikerülni fog”.

Az elmúlt napokban többször is rekordot döntött az egyetlen nap alatt regisztrált új fertőzöttek száma, a szombaton közölt adatok szerint például 24 óra alatt 941 embernél azonosították a vírust. Jelenleg  16 920 aktív fertőzöttről tudni, 386 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 30-an vannak lélegeztetőgépen.

A kormány az operatív törzs javaslatára így szigorításokról is döntött már: a tömegközlekedés és a boltok mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is kötelező a maszk használata. Hétfőtől este 11 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni. Októbertől pedig az iskolákban a tanároknak és a diákoknak csak testhőmérséklet-mérés után lehet belépni.

Címkék: Dömötör Csaba, Győrfi Pál, koronavírus, koronavírus-járvány


HIRDETÉS
Mini Svájc lett Kóspallag?

Mini Svájc lett Kóspallag?

„Úgy éreztem egy ideig, hogy források és a mozgástér hiánya miatt nem fogom tudni kiélni a kreativitásomat. Aztán átállítottam magam: ráálltam a társadalmi munka, a közösség erejére.”

Orbán, Áder, kimenekítés

Orbán, Áder, kimenekítés

– Ki kell töltenünk a honvédelmi tesztet. Házi feladat.
– Milyen tesztet?
– Honvédelmi. Tesi órán mondta a tanár, hogy csináljuk meg holnapra.
– De oktatás is volt?
– Nem, csak ez a teszt.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest