HIRDETÉS
HIRDETÉS

Fölényesen nyert választást kormánypárti támogatással Mondok József, akit költségvetési csalással vádolnak

Szerző: | 2020. szeptember 20., 22:27 | Belföld

Mondok József (a kép baloldalán) kampányol Izsákon 2020. augusztus 1-én (Forrás: Mondok József Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ismét Mondok Józsefet választották polgármesterré Izsákon vasárnap, akit vadászháza miatt is megvádoltak korábban – írja a Hvg.hu hozzátéve, hogy a politikus büntetőügye még első fokon sem fejeződött be. A vád szerint Mondok József egy turisztikai célra kiírt pályázatot nyert a vállalkozásával, majd később ő maga és családja költözött a 35 millió forintból felépített házba. A per tárgya az is, hogy az önkormányzat jogtalanul vett igénybe csaknem 1 millió forint értékű támogatást egy olyan közfoglalkoztatottra, aki a vadászházban dolgozott. A politikus szerint viszont a vadászház ügye politikai lejárató kampány, mely számos valótlan állítást hozott nyilvánosságra, a „rágalmak” pedig alaptalanok. Mindenestre tény: Mondok József ellen a Kecskeméti Járásbíróságon költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt per van folyamatban.

Mint a lap felidézi, a tavaly őszi önkormányzati választáson még szoros volt a verseny, mindössze 39 szavazat különbséggel nyert Mondokkal szemben egy ellenzéki jelölt, Kutas Tibor. Ám korábban írtuk, győzelme ellenére Kutas júniusban lemondott, ezért került sor vasárnap időközi választásra.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint Mondok most már nagy fölénnyel nyert: míg a kormánypártok által is támogatott politikus valamivel több mint 59 százalékott kapott, addig mostani független ellenfele, Varga István még a 41 százalékot sem érte el. Mondok úgy mondott köszönetet győzelméért az izsákiaknak közösségi oldalán, hogy kihangsúlyozta: egy igen komoly megerősítést kapott, hogy az izsákiak elismerik 21 éves polgármestersége eredményeit, sikereit, és a jövőjüket is vele képzelik el.

Címkék: büntetőeljárás, időközi választás, Izsák, Mondok József, választás, Varga István


HIRDETÉS
Mini Svájc lett Kóspallag?

Mini Svájc lett Kóspallag?

„Úgy éreztem egy ideig, hogy források és a mozgástér hiánya miatt nem fogom tudni kiélni a kreativitásomat. Aztán átállítottam magam: ráálltam a társadalmi munka, a közösség erejére.”

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest