Libernyákok, Soros-hálózat és az ellenzék mint kolbász – cikket írt Orbán Viktor a kormánylapnak

Libernyákok, Soros-hálózat és az ellenzék mint kolbász – cikket írt Orbán Viktor a kormánylapnak

Orbán Viktor bejelentés közben (Fotó: Orbán Viktor / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikket írt Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus elleni védekezés apropóján – vette észre a Magyar Hang a kormánypárti Magyar Nemzet cikkéből, amely lap az írást hétfőn fogja közölni, és ebből előre közölt részleteket. Feltehetően nem véletlen a kormányfő írásának időponja, ugyanis éppen hétfőn veszi kezdetét a parlament hagyományos őszi ülésszaka, amelyen Orbán általában él a napirend előtti felszólalás lehetőségével, mintegy felvázolva az elkövetkezendő időszak legfontosabb teendőit. Ám kérdés, hogy ettől most Orbán Viktor eltekint-e. Ugyanis a kormánypárti lap szerint az alábbi mondattal kezdi cikkét, amelyet az újság az „őszi politikai évadot köszöntő dolgozatnak” minősít: „miután a vírus a politikai gondolkodás fórumait és színtereit megtizedelte, beszéd helyett marad az írás”, bár tény, hogy a vírus miatt más olyan rendezvények is elmaradtak, amelyeken hagyományosan kifejti gondolatait Orbán Viktor. Vagyis csak héfőn dől el biztosan, lesz-e miniszterelnöki beszéd.

https://www.facebook.com/orbanviktor/posts/10158609292296093

A miniszterelnök a kormánypárti Magyar Nemzet szerint „az illiberális, a kereszténydemokrata, a konzervatív és liberális gondolkodás természetéről” fogja kifejteni gondolatait, és arra is rámutat: a „libernyák” doktrína, beszédmód és stílusdiktátumok elleni lázadás medre egyre szélesedik szerinte. – A konzervatívok és kereszténydemokraták számára a legnagyobb kihívást és ellenfelet ma újra a liberálisok jelentik, miközben folyamatos támadás alatt állnak legfontosabb értékeink, mint például a nemzet, a család és a vallási hagyományok – írja Orbán a szemle alapján.

A lap a kormányfői írás  „talán legizgalmasabb részének” nevezi az Európát megváltoztató négy gondolat bemutatását, ám arra nem térnek ki, ezek mik lesznek. Hozzáteszik: Orbán Viktor ki fogja fejteni azt is, hogy miért éppen Olaszországban dől majd el Európa jövője, majd a biblikus hagyományaink melletti kitartás égető szükségéről is hangsúlyosan szól, továbbá sorra veszi a vírus második hulláma elleni védekezés gyakorlati fogásait, és az első hullám hasznos tapasztalatait, illetve kitér „az ellenzék mindent elutasító magatartására is”.

Ezeken felül a miniszterelnök majd olyan gondolatokat is közöl, hogy „a magyar ellenzék olyan, mint a kolbász”, hiszen be van töltve és meg van darálva, továbbá hogy 2022-re feláll „a Soros-hálózatot kiszolgáló baloldali népfront, így a globalista elit és a nemzeti ellenállás közötti harc még nem dőlt el”.

A kormánylap zárásként megjegyzi: Orbán cikke „két teljes újságoldal” hosszú lesz.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.