Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Csak azt felejtette el közölni Mondok József győzelme kapcsán az Origo, hogy költségvetési csalással vádolják őt

Szerző: | 2020. szeptember 21., 19:27 | Belföld

Mondok József (a kép baloldalán) kampányol Izsákon 2020. augusztus 1-én (Forrás: Mondok József Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét Mondok József lett Izsák polgármestere kormánypárti támogatással – derült ki vasárnap este a helyi időközi választást követően. Az ügyet viszont az teszi finoman szólva is rendhagyóvá, hogy jelenleg is per van folyamatban a polgármester ellen különféle bűncselekmények gyanúja miatt, erről még az MTI, tehát az állami hírügynökség is beszámolt az eredmény ismertetésekor. Egészen pontosan az alábbit írták: „Mondok József ellen a Kecskeméti Járásbíróságon költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt per van folyamatban. A vád szerint a volt polgármester 35 millió forint pályázati támogatásból vadászházat építtetett, ahova feleségével beköltözött. A per tárgya az is, hogy az önkormányzat jogtalanul vett igénybe csaknem 1 millió forint értékű támogatást egy olyan közfoglalkoztatottra, aki a vadászházban dolgozott.”

HIRDETÉS - AIP
Az Origo nem osztotta meg olvasóival, miért volt rendhagyó az izsáki választás (Fotó: Origo.hu)
Az Origo nem osztotta meg olvasóival, miért volt rendhagyó az izsáki választás (Fotó: Origo.hu)

Míg az MTI írását a maga teljességében szemlézte például a kormánypárti Magyar Nemzet vagy a Híradó.hu, a perrel kapcsolatos sorok már nem keltették fel a szintén kormánypárti Origo figyelmét, akik ugyan az állami hírügynökség anyagát használták fel a cikk megírásához, ám a büntetőüggyel kapcsolatos részektől már eltekintettek.

Mondok egyébként azt követően lett ismét polgármester, hogy bár tavaly ősszel – mindössze 39 szavazattal – elveszítette a választást, az akkor győztes ellenzéki polgármester júniusban lemondott, ezért időközi választásra került sor, amit viszont vasárnap fölényesen megnyert a büntetőügyei kapcsán egyébként magát ártatlannak tartó, rágalmakat emlegető politikus.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: időközi választás, Izsák, kormánypropaganda, Mondok József, Orgio, választás


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest