Csak azt felejtette el közölni Mondok József győzelme kapcsán az Origo, hogy költségvetési csalással vádolják őt

Csak azt felejtette el közölni Mondok József győzelme kapcsán az Origo, hogy költségvetési csalással vádolják őt

Mondok József (a kép baloldalán) kampányol Izsákon 2020. augusztus 1-én (Forrás: Mondok József Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét Mondok József lett Izsák polgármestere kormánypárti támogatással – derült ki vasárnap este a helyi időközi választást követően. Az ügyet viszont az teszi finoman szólva is rendhagyóvá, hogy jelenleg is per van folyamatban a polgármester ellen különféle bűncselekmények gyanúja miatt, erről még az MTI, tehát az állami hírügynökség is beszámolt az eredmény ismertetésekor. Egészen pontosan az alábbit írták: „Mondok József ellen a Kecskeméti Járásbíróságon költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt per van folyamatban. A vád szerint a volt polgármester 35 millió forint pályázati támogatásból vadászházat építtetett, ahova feleségével beköltözött. A per tárgya az is, hogy az önkormányzat jogtalanul vett igénybe csaknem 1 millió forint értékű támogatást egy olyan közfoglalkoztatottra, aki a vadászházban dolgozott.”

Az Origo nem osztotta meg olvasóival, miért volt rendhagyó az izsáki választás (Fotó: Origo.hu)

Míg az MTI írását a maga teljességében szemlézte például a kormánypárti Magyar Nemzet vagy a Híradó.hu, a perrel kapcsolatos sorok már nem keltették fel a szintén kormánypárti Origo figyelmét, akik ugyan az állami hírügynökség anyagát használták fel a cikk megírásához, ám a büntetőüggyel kapcsolatos részektől már eltekintettek.

Mondok egyébként azt követően lett ismét polgármester, hogy bár tavaly ősszel – mindössze 39 szavazattal – elveszítette a választást, az akkor győztes ellenzéki polgármester júniusban lemondott, ezért időközi választásra került sor, amit viszont vasárnap fölényesen megnyert a büntetőügyei kapcsán egyébként magát ártatlannak tartó, rágalmakat emlegető politikus.