HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kétszázezer euróval segítené a Telex indulását az egyik leggazdagabb cseh vállalkozó

Szerző: | 2020. szeptember 21., 21:55 | Belföld

Az új indexes portál induló oldala: a Telex

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kétszázezer eurónyi összeggel segítené a felmondott indexesekből álló, hamarosan elinduló hírportált, a Telexet Zdeněk Bakala, Csehország egyik leggazdagabb vállalkozója – jelezte a Telex Facebook-oldalán. Ez magyar forintra átszámítva igen jelentős, több mint 72,5 millió forintnyi összeget jelent.

Mint a Telex írta, úgy kerültek kapcsolatba Bakalával, hogy az Indextől távozó Munk Veronika, aki a lap egyik főszerkesztő-helyettese volt, a felmondásunk után interjút adott Bakala egyik kiadványának, a Respekt nevű újságnak is. Ezután megkereste Munkot az anyagot készítő újságíró, hogy olvasta a tulaj a cikket, és érdekelné a Telex, meg úgy általában a történetük.

– Felvettük egymással a kapcsolatot, és a napokban felgyorsultak az események, kiderült, hogy Csehország egyik leggazdagabb vállalkozója, Zdeněk Bakala, illetve az Economia kiadó szeretné nagy összegű adománnyal segíteni az újságunk elindulását. Legjobb szakmai tudásunk szerint meggyőződtünk róla, hogy a szándék valós, az adományozó személye nem kockázatos – állították közleményükben.

Az adomány egyelőre nincs náluk, itt pusztán a szándék kinyilvánításáról van szó, az egésznek az előfeltétele, hogy a Telex pénzügyi és jogi szakértői az ő szakértőikkel együtt kidolgozzák, miként lehet ezt transzparensen és jogszerűen levezényelni.

Címkék: adomány, Csehország, Index, Munk Veronika, sajtó, Telex, újságírás, Zdeněk Bakala


HIRDETÉS
Tízezrek emlékeztek Franciaországban a lefejezett tanárra

Tízezrek emlékeztek Franciaországban a lefejezett tanárra

Három héten belül ez volt a második terrorista indíttatású támadás Franciaországban, amely a Mohamed-karikatúrákhoz köthető. A kegyetlen iszlamista merénylet áldozatává vált Samuel Patyt szerdán nemzeti megemlékezésen búcsúztatja Párizsban Emmanuel Macron államfő.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest