HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hetvenfős szerkesztőséggel indul a Telex hamarosan

Szerző: | 2020. szeptember 23., 17:44 | Belföld

A Telex csapata (Fotó: Telex / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Bár konkrét dátumot továbbra se árultak el a hamarosan elrajtoló Telex szerkesztői, de azt igen, név szerint kik fognak hozzájuk írni. Az Indextől felmondott új lap újságírói jelen állás szerint 70-en lesznek, ami igen csak nagy méretű szerkesztőségnek számít. – Már nem kell sokat aludni, és indul az újság – ígérték.

Ugyan a kezdőnevek közt nem szerepel Dull Szabolcs korábbi Index-főszerkesztő, akinek kirúgása miatt álltak fel az Indexnél az újságírók, de ennek szinte biztosan az oka, hogy Dullt féléves versenytilalmi szerződés köti, csak ennek lejárta után helyezkedhet el másik lapnál.

Pár napja derült ki egyébként: az egyik leggazdagabb cseh üzletember, Zdeněk Bakala kétszázezer eurónyi összeggel segítené a Telex elrajtolását. Ez magyar forintra átszámítva igen jelentős, több mint 72,5 millió forintnyi összeget jelent.

– Felvettük egymással a kapcsolatot, és a napokban felgyorsultak az események, kiderült, hogy Csehország egyik leggazdagabb vállalkozója, Zdeněk Bakala, illetve az Economia kiadó szeretné nagy összegű adománnyal segíteni az újságunk elindulását. Legjobb szakmai tudásunk szerint meggyőződtünk róla, hogy a szándék valós, az adományozó személye nem kockázatos – állították közleményükben. Ettől függetlenül a kormánypárti Magyar Nemzet már úgy cikkezett Bakaláról, a „cseh Soros pénzeli a régi indexesek új hírportálját”.

Címkék: sajtó, Soros György, Telex, újságírás, Zdeněk Bakala


HIRDETÉS
Mini Svájc lett Kóspallag?

Mini Svájc lett Kóspallag?

„Úgy éreztem egy ideig, hogy források és a mozgástér hiánya miatt nem fogom tudni kiélni a kreativitásomat. Aztán átállítottam magam: ráálltam a társadalmi munka, a közösség erejére.”

38 halott egyetlen nap alatt

38 halott egyetlen nap alatt

989 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 48 757 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma

Amerikai megbocsátás Szudánnak

Amerikai megbocsátás Szudánnak

Kész levenni Szudánt a terrorizmust támogató államok listájáról - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök hétfőn a Twitteren Abdalla Hamdok szudáni kormányfővel folytatott üzenetváltása során.     "Csodálatos hír! Az új szudáni kormány, amely igazi előrehaladást ért...

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest