Felhők és napsütés: vegyes időjárást hozhat a csütörtök

Felhők és napsütés: vegyes időjárást hozhat a csütörtök

Felhős, borult égbolt (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk csütörtökön – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Ugyanakkor északkeleten, keleten elszórtan valószínű zápor, helyenként zivatar, másutt csak néhol fordulhat elő zápor. A délnyugati szél időnként megélénkül, de a zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul.

Az Időkép pedig arra figyelmeztet, nem érkezik időjárási front térségünkbe, azonban fokozatosan egyre változékonyabbá válik az idő. A magasabb páratartalom hatására a fizikai munka fárasztóbb lehet a megszokottnál, légszomj, rosszullét is jelentkezhet. Az idősek, a keringési panaszokkal élők és a szívbetegek körében a meleg még okozhat tüneteket. A helyenként élénk szél frissítőleg hathat, de a fokozottan érzékenyek enyhe fejfájást, nyugtalanságot tapasztalhatnak.