Nem sokára szükség lesz a kiskunhalasi járványkórházra

Nem sokára szükség lesz a kiskunhalasi járványkórházra

A kiskunhalasi járványkórház (Fotó: Szabó Tímea Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kiskunhalasi Semmelweis kórházban bővíteni kell a Covid-19-es betegek ellátásra elkülönített részlegeket, de a koronavírus-járvány gyors terjedése alapján ez sem lesz elég, így hamarosan üzembe kell helyezni a mobil konténerkórházat is – mondta el Szepesvári Szabolcs főigazgató az M1 híradóban, a 24.hu tudósítása szerint.

Jelenleg még a Covid-19 gyanús betegeket egyéni izolációban kezelik, vagyis egy kórteremben egy beteg fekszik. A kórtermek az udvar felől is megközelíthetők, így elkerülhető, hogy a kórház egyéb részlegei is megfertőződjenek.

A kiskunhalasi kórházban jelenleg 42 Covid-19 beteget kezelnek, közülük négyen vannak lélegeztetőgépen. Összesen kétszer ennyi ágy áll a Covid-19 betegek rendelkezésére, de a főigazgató szerint ez sem lesz elég, ezért lesz szükség a konténterkórházra. A megnyitásról egyeztetnek a járványügyi hatóságokkal és az EMMI-vel. Jelenleg működőképesek, a főigazgató szerint minden feltétel adott. A konténerkórházban máshonnan odavezényelt szakemberek fognak dolgozni.