Boldog István Bede Zsolttal fotózkodott a parlamentben

Boldog István Bede Zsolttal fotózkodott a parlamentben

Boldog István fideszes képviselő a szélsőséges kormánypárti aktivistával, Bede Zsolttal a parlamentben (Fotó: Boldog István / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Illusztris vendégekkel, Bede Zsoltival és családjával az ország legszebb épületében, a Parlamentben! – erről számolt be Boldog István, a Fidesz országgyűlési képviselője Facebook-oldalán.

https://www.facebook.com/boldog.istvan.ketpo/photos/a.404492279662569/3074358006009303/

Bede Zsolt az a kormánypárti aktivista, aki a Vadhajtások nevű szélsőjobboldali blog arca, és rendszeresen provokál ellenzéki politikusokat a sajtótájékoztatókon. Múlt héten például a Párbeszéd feltétel nélküli alapjövedelemért indított európai polgári kezdeményezését bemutató sajtótájékoztatóját zavarta meg.

Boldog István ugyanakkor közismerten szimpatizál a Vadhajtásokkal: mikor az Index újságírói Dull Szabolcs főszerkesztő kirúgását követően felálltak, úgy kommentálta a lap körüli eseményeket: Index ide, index oda, én Vadhajtásokat olvasok.

Boldog István egyébként amiatt került korábban a figyelem középpontjába, mert Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta mentelmi jogának felfüggesztését, ugyanis a gyanú szerint jogellenesen befolyásolta uniós pályázatok elbírálásának eredményeit. Ügyében – melynek kapcsán Boldog közölte, hogy tiszta a lelkiismerete – a Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt folytat eljárást.