HIRDETÉS
HIRDETÉS

Fekete-Győr András: Ez a vádemelés csak a putyini Oroszországban nem számít abszurdnak

Szerző: | 2020. szeptember 29., 15:03 | Belföld

Fekete-Győr András a Momentum elnöke (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Nevetséges és szánalmas – ezzel a két szóval illette Fekete-Győr András, hogy az ügyészség ellene, illetve további öt társa ellen vádat emelt a 2018 végén, a „rabszolgatörvény” elleni tüntetések egyikén történtek miatt. Egyelőre annyit tudni, hogy az érintettek között két momentumos van, a pártelnök mellett még Szarvas Koppány Bendegúz.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség kedden közölte, hogy hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt öt ügyben hat személy – köztük Fekete-Győr András és Szarvas Koppány Bendegúz – ellen nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A közlemény szerint a vádirati tényállások lényege szerint a 2018 decemberi Kossuth téri tömegdemonstrációkon részt vevő vádlottak a Parlament épületének védelmét ellátó rendőrsorfalba különböző tárgyakat – köztük üveget és pirotechnikai eszközt – dobtak, illetve tüntetőtársaikat és a rendőröket lökdösték azért, hogy a sorfalat áttörjék.

Fekete-Győr András szerint az „Orbán-ügyészség” vádja nevetséges és szánalmas kísérlet, ilyenek talán Fehéroroszországban vagy a putyini Oroszországban nem számítanak abszurdnak. A politikus úgy idézte fel a történteket, hogy 2018 decemberében, a „rabszolgatörvény” elleni egyik demonstráción egy játékboltban is kapható lila füstszórót „ejtett” két rendőrsorfal közé, miután az egyenruhások „figyelmeztetés nélkül” könnygázzal fújták le a tiltakozókat. – Soha életemben nem bántottam senkit, soha nem volt szándékomban ártani a rendőröknek – mondta a pártelnök, hozzátéve, hogy a nyomozati szakaszban általa megismert rendőri tanúvallomások szerint nem is ártott senkinek. Azt mondta, hogy tudomása szerint a rendőrségi tanúvallomások mindegyike cáfolja, hogy az ő cselekménye bármiben is akadályozta volna őket, így szerinte nem is áll meg a hivatalos személy elleni erőszak.

Az ellenzéki politikus feltette azt a kérdést is, hogy vajon miért két év után kellett ebben az ügyben vádemelésnek történnie. Az ő válasza szerint azért, mert „a Momentum ma az egyik legerősebb és legnépszerűbb politikai közösség”. – Értem azt, hogy Orbán Viktor és az Orbán-rezsim fél az új politikai generációtól és fél a magyar fiatalságtól, ezért akarja Fekete-Győr Andrást, ennek a politikai generációnak az egyik vezetőjét bilincsben látni – fogalmazott. Mint mondta, hisz abban, hogy a bíróság fel fogja menteni.

A most megvádolt hat ember közül csak kettőt ismerni, Fekete-Győr András mellett a szintén momentumos Szarvas Koppány Bendegúzt. A pártelnök tudomása szerint csak ők ketten köthetők a politikai közösséghez, a többieket nem ismeri.

Címkék: Fekete-Győr András, Momentum, tüntetés, vádemelés


HIRDETÉS
Nem mese ez, gyermek

Nem mese ez, gyermek

Ahonnan elindultunk, ismét ott vagyunk. Két pólus, lehet, hogy egyformák is méret szerint most. Mint régen. Hogy a frontemberek is ugyanazok, az bónusz, és épp az teszi olyan otthonossá az egészet.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest