HIRDETÉS
HIRDETÉS

Megvan az Alkotmányvédelmi Hivatal új vezetője

Szerző: | 2020. szeptember 29., 17:04 | Belföld

Az Alkotmányvédelmi Hivatal címere a szervezet újonnan átadott székházában Budapesten 2019. szeptember 19-én. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Bárdos Szabolcs lesz az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) új főigazgatója. Az eddigi az AH műveleti főigazgató-helyetteseként dolgozó dandártábornok kinevezését egyhangúlag támogatta az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága a keddi meghallgatáson. Bárdos elődjét, Kiss Zoltánt szeptember 14-én mentette fel Orbán Viktor miniszterelnök.

Az ELTE Állam- és Jogtudományi karán végzett Bárdos Szabolcs 2007-ben került ki az AH (egészen pontosan elődje, a Nemzetbiztonsági Hivatal) állományába műveleti tisztként. 2015 decemberében a főigazgató műveleti helyettesévé nevezték ki. – Meggyőző az életrajza, meggyőző volt a meghallgatáson is, fiatal szakember, akit nem érhet az a vád, hogy politikai kinevezett lenne, megadtuk neki a bizalmat – mondta a Népszavának a Nemzetbiztonsági Bizottság egyik tagja az új főigazgatóról.

Kiss Zoltán felmentése után megkerestük a Belügyminisztériumot, hogy a döntés részleteiről érdeklődjünk, a tárca diplomatikus válaszából azonban nem sok minden derült ki az indokokkal kapcsolatban:  „Dr. Kiss Zoltán nb. vezérőrnagy úr és az általa korábban irányított Alkotmányvédelmi Hivatal tevékenységével Dr. Pintér Sándor rendkívüli mértékben elégedett. Az Alkotmányvédelmi Hivatal elért eredményeihez, a főigazgató irányításával végzett munkájához ezúton is gratulál.”

A Hvg.hu korábban arról írt, hogy forrásaik szerint a titkosszolgálat élére meglehetősen fiatalon került vezető már egy ideje ott akarta hagyni a pozícióját. A Népszava informátorai ezt azzal toldották meg, hogy Kiss Zoltán azért kezdeményezte a távozását, mert diplomáciai pályára szeretne váltani és ehhez bírja is Orbán Viktor támogatását. – Ez egy „beragadós szakma”, ha tényleg váltani akar, akkor ezt most kellett megtennie – mondta a lapnak egy nemzetbiztonsági forrás.

Címkék: Alkotmányvédelmi Hivatal, Bárdos Szabolcs, Kiss Zoltán


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#032 Lányi András – Kudarcról kudarcra a győzelem felé

#032 Lányi András – Kudarcról kudarcra a győzelem felé

Környezeti katasztrófák, globalizáció, totális ellenőrzés: az elmúlt száz évben túltoltunk pár biciklit. Ezekről most le lehet szállni.

Pin It on Pinterest