Demonstrációt szervez a Mi Hazánk az LMBTQ-közösség fenyegetései ellen

Demonstrációt szervez a Mi Hazánk az LMBTQ-közösség fenyegetései ellen

Toroczkai László, a Mi Hazánk mozgalom elnöke és Dúró Dóra elnökhelyettes a párt EP-választási programját bemutató és évértékelő budapesti rendezvényén 2019. január 26-án (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Demonstrációt szervez a Mi Hazánk Mozgalom az LMBTQ-közösség „halálos fenyegetései ellen” szombatra a Meseország mindenkié című mesekönyvet kiadó egyesület székháza elé – jelentette az MTI. Toroczkai László, a mozgalom elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy az LMBTQ-közösség az elmúlt napokban „kimutatta a foga fehérjét”: halálosan megfenyegették Dúró Dórát, a párt elnökhelyettesét és Schittl Esztert, a CitizenGO kampányigazgatóját, amiért felemelték a hangjukat az ellen a mesekönyv ellen, amelyben „aberrált torzításokkal” újraírták a tradicionális történeteket, és amellyel a „kisgyermekek lelkét, egészséges fejlődését igyekeznek támadni”.

A mozgalom elnöke undorítónak és tűrhetetlennek tartja, hogy családanyákat fenyegetnek erőszakkal. „A Mi Hazánk nem hagyja ezt, fel fog ellene lépni” – jelentette ki. Toroczkai közölte: a VIII. kerület, Szentkirályi utcában tartandó demonstrációra azokat várják, akik nem tűrik, hogy családanyákat fenyegessenek azok, akik egyébként „önmagukat áldozati szerepben, elnyomottként” tüntetik fel, de valójában „agresszívek, akik támadják az egészséges társadalmat”. „Az eseményen a mozgalom vezetői szólalnak fel, és színművészeket kérnek fel, hogy olvassák fel az eredeti meséket” – tette hozzá Toroczkai László.

Az ügy előzménye, hogy Dúró Dóra teátrálisan ledarálta a Meseország mindenkié című mesekönyvet, mondván, hogy a „homoszexualitást propagálja”, és a könyv „támadás a magyar kultúra ellen”.

– A könyvben 4 mese foglalkozik LMBTQ-témával egyébként, és rengeteg pozitív, heteroszexuális hőst vonultatunk fel, tehát szó sincs „homoszexuális propagandáról”, a könyv célja, hogy a világ sokszínűségét mutassa meg, hogy minden gyerek megtalálja magát bennük, ne érezze magát másnak vagy egyszerűen csak kívülállónak – idézte a kötet szerkesztőjét az Index. Nagy Boldizsár úgy nyilatkozott: „Ha nem a mi munkánkról lenne szó, akkor is elítélnénk, hogy bárki, pláne egy országgyűlési képviselő szétzúzza, lerombolja, elégesse valaki könyvét. A kritikának és a vitának megvan a helye, a gyűlölet- és félelemkeltő uszításnak, az agressziónak azonban nincs.”

A témával kapcsolatban Fluor, azaz Karácson Tamás zenész, hiphop előadó is megszólalt. Mint a 24.hu megkeresésére írta: „A homoszexualitás nem egy kór, ami fertőz és mindenkit elbuzít, aki egy pillanatra nem figyel oda, hanem egy dolog, amivel születik az ember, és az égvilágon senkinek nem árt. (…) Tele van az egész ország frusztrációval, gyűlölettel, egyre nagyobbak a szakadékok, legalább az a kib…szott meseország hadd legyen mindenkié, ha már úgyis pártok mondják meg, hogy ki a magyar, meg ki nem. Most könyvet égetünk, jövő héten akasztani fogunk? Mi a terv?”