Köves Slomóék az „ellenséges légkör” miatt végleg kivonulnak a sajtóból

Köves Slomóék az „ellenséges légkör” miatt végleg kivonulnak a sajtóból

Köves Slomó (Fotó: Farkas Norbert/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A betegesen gyanakvó helyzet miatt nem támogatják többé a baloldali médiát – mondta a Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija a HVG-nek adott interjúban.

Köves az interjúban a kezdetekről szólva felidézte: 2015-től kezdődően azért nyújtottak segítséget a súlyos anyagi gondokkal küzdő 168 Órának és a megszűnés előtt álló Klubrádiónak, mert azt gondoltuk, hogy ezeken a felületeken lehetőségünk lesz a számunkra fontos társadalmi és kulturális üzenetek eljuttatására, nem utolsósorban az antiszemitizmus elleni harc kompromisszumok nélküli képviseletére.

– Eszünk ágában sem volt beleszólni az újságírók napi munkájába – soha nem is vádolt ezzel minket senki –, de a kezdetektől betegesen gyanakvó, ellenséges légkörben saját céljainkat sem tudtuk érvényesíteni – mondta. Tehát szerinte fel kellett ismerniük, hogy a nyilvánosság politikai polarizáltsága és a hideg polgárháborús viszonyok miatt a helyzet egyelőre nem érett az általunk képviselt értékelvű megközelítésre.

Ezért Kövesék a folytatáshoz egy olyan szakmai befektetőt kerestünk, aki komoly szakmai vízióval a további fenntartható működés lehetőségét tudja biztosítani, ő lett a Pesti Hírlap tulajdonosa, Milkovics Pál, akinek átadták az irányítási jogokat, és a folyamat végén a tulajdonosi jogokat is átadja. Tehát többségi tulajdont szerez majd Milkovics Pál a 168 Órában (azaz a Brit Média Kft.-ben), és a Klubrádió kisebbségi részvénycsomagja is az övé lesz.

A rabbi végül a kérdésre, hogy nem tölti-e el aggodalommal, hogy a Milkovics-féle Pesti Hírlap körül megjelent a Habony Árpádhoz köthető Lokál című kormányközeli lapnál vezetői pozíciót betöltő Keresztesi Péter, azt mondta, nincsen oka kételkedni abban, hogy Milkovics vállalásainak megfelelően, a médiumok alapértékeit nem sértve formálja egy 21. századi, versenyképes sajtótermékké a 168 Órát. Megjegyezte: velük kapcsolatban is mindig azt írta mindig a baloldali média, hogy valójában a Fidesz áll a folyamatok mögött azzal a céllal, hogy beszántsák vagy áthangolják, akkor is, mikor megmentették a 168 órát.

Arról, hogy a 168 óra főszerkesztőjét elküldték egy Orbán Viktort és családját ábrázoló kép miatt, itt lehet olvasni.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.