Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Közel másfél milliárdos mínuszban a Mediaworks

Szerző: | 2020. október 01., 09:35 | Belföld

Fotó: Mediaworks/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tavaly 1,44 milliárd forintos mínusszal zárt a Mediaworks, írta csütörtöki cikkében a Népszava. A kormánypárti médiakonglomerátum most először készített konszolidált mérleget, amiből kiderült, hogy tavaly már majdhogynem ez a cég volt a legnagyobb. A 2019-es évben ugyanis az RTL Magyarország 42 milliárd forintos forgalmat bonyolított, így a 70,8 milliárd forintos árbevételével a Mediaworks bőven meghaladta ezt. (Efölött csak a közmédia van a 97 milliárd forintos adófizetői támogatásával.)

A Mediaworks tavalyi konszolidált árbevételéből 32 milliárd forintot tettek ki a hirdetési pénzek. A legnagyobb veszteségeket a Retro Rádió mögötti cég (313 millió forint), a Mandiner (100 millió forint) és a SzegedMa (63 millió forint) szenvedték el. A Mediaworks-csoport valós vesztesége 422 millió forint körül alakulhat, viszont most átvilágították a 26 beolvadt cég, illetve leányvállalat tőkehelyzetét is. Többeknél nemcsak az adózott eredmény volt negatívban, de az eredménytartalék is.

A kormánypárti orgánumokhoz az elmúlt években több tízmilliárd forintnyi állami hirdetés került, tartozásként viszont felhalmozódott 35 milliárd forint.


HIRDETÉS

A Népszava megjegyzi: a számok ellenére nehéz valós képet kapni a Mediaworks helyzetéről, tekintettel a kormánypárti piactorzító hatás miatt. Viszont az beszédes, hogy a hirdetési bevétel majdnem a kétszerese a valós piaci helyzetet inkább mutató lapértékesítési bevételnek.

A Mediaworks korábban az osztrák Heinrich Pecinához tartozott, és ez a cég adta ki a bezáratásáig a Népszabadságot is. A cégcsoport nem sokkal később átkerült Mészáros Lőrinchez. A Mediaworks ma a KESMA sajtótermékeit üzemelteti, a cégnek is a nemzetstratégiai jelentőségűvé nyilvánított alapítvány a száz százalékos tulajdonosa. Az Átlátszó két évvel ezelőtti számításai szerint közel 500 sajtótermék tartozik a KESMA-hoz.

Címkék: Kesma, kormánymédia, Mediaworks


HIRDETÉS
Így éltem túl a Covidot

Így éltem túl a Covidot

A legidegőrlőbb az, hogy ha ezt elkapja az ember, teljesen magára van hagyva. A háziorvos nem jöhet ki a fertőzött otthonába, a kormányhivatalnak csak alanyok vagyunk, az állam minden pórusával azt üzeni: egyedül vagy ebben a háborúban.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Ajándékozzon Magyar Hangot!
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest