Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP

Megint hatalmas a jövés-menés az államtitkárok között, de Lázár János kormánybiztos marad

Szerző: | 2020. október 01., 07:48 | Belföld

Fotó: Facebook/Lázár János

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hivatalosan is kinevezték a tárca nélküli, családokért felelős minisztert, Novák Katalint segítő államtitkárokat. Novákhoz az eddig az agrártárcánál államtitkárként dolgozó Zsigó Róbert érkezik, illetve Ekler Gergely – derül ki a szerda esti Magyar Közlönyből. Eklerről Novák Facebookon azt írta: eddig a kabinetfőnöke volt, évek óta együtt dolgoznak. Miután Novákhoz tárca nem tartozik, az érintetteket a Miniszterelnökség államtikárává nevezték ki.

HIRDETÉS - AIP

Szintén a Miniszterelnökség köteléke alá kerül az Emmitől Beneda Attila családpolitikáért felelős helyettes államtitkár, illetve a 23 éves, fiatalokért felelős helyettes államtitkár, Rácz Zsófia.

Volt felmentés is

Emellett változás történt a belügynél is. Papp Károlyt, a Belügyminisztérium Közbiztonsági Főigazgatóságának főigazgatóját felmentették tisztségéből azért, hogy egyúttal államtitkárrá nevezzék ki.

Ezen felül is Kásler Miklós Emmi-miniszter javaslatára Orbán Viktor felmentette Csányi Endre Pétert, aki eddig egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkár volt. A felmentés már szerdától, vagy is az erről szóló határozat megjelenésének a napjától él.

Bár már szinte lehetetlen számon tartani, hány miniszteri biztos van, megint bővült a számuk. Ezúttal Ovádi Pétert nevezték ki a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztossá. Feladata többek között az lesz, hogy felméri az országos kóborállat-helyzetet, és javaslatot tesz az országos ivartalanítási program kialakítására.

Lázár János marad

Lázár János fideszes országgyűlési képviselő, volt miniszter ugyan az országos politikától visszavonult már egy ideje, de kormánybiztosként továbbra is számít rá Orbán Viktor. Mint a Magyar Közlönyben olvasható, meghosszabbították két ezzel kapcsolatos kinevezését is. Ez azt jelenti, Lázár továbbra is felel a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság által ellátott állami feladatok koordinálásáért, illetve a geszti Tisza-kastély, valamint a hozzá tartozó melléképületek felújítási munkálatainak koordinálásáért is. Ezen felül szintén Lázár dolga marad a Hódmezővásárhely–Szeged tram-train mintaprojekt végrehajtása.

Címkék: államtitkár, Beneda Attila, Ekler Gergely, kormánybiztos, Lázár János, Papp Károly, Rácz Zsófia, Zsigó Róbert


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

Testről és lélekről a rivalda innenső és túlsó oldalán.

Pin It on Pinterest