HIRDETÉS
HIRDETÉS

Itt intézkedtek eddig a legtöbbször az iskolaőrök, már testi kényszert is alkalmaztak

Szerző: | 2020. október 03., 08:07 | Belföld

Fotó: Police.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Szeptemberben 206 esetben volt szükség az iskolaőrök intézkedésére, elsősorban bűnmegelőzési célú figyelemfelhívásra. Testi kényszert összesen kétszer kellett alkalmazniuk, egyéb kényszerítő eszköz alkalmazására nem volt szükség – közölte az első hóbnap tapasztalatait értékelve a rendőrség szombat reggel a Police.hu honlapon.

Az eddigi 206 intézkedés negyede Nógrád megyében (50) történt, majd Borsod-Abaúj-Zemplén (32), Jász-Nagykun-Szolnok (26) és Heves következett, A legkevesebb eset Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy és Vas megye (3-3) neve mellett áll, Fejér és Pest megye pedig nem szerepel a rendőrségi táblázatban.

Iskolaőri intézkedések 2020 szeptemberében (Forrás: Police.hu)
Iskolaőri intézkedések 2020 szeptemberében (Forrás: Police.hu)

Mint emlékeztettek, egy hónapja álltak szolgálatba az iskolaőrök, akik alapvetően segítőként vesznek részt az intézmények életében, munkájuk jellemzően bűnmegelőzési természetű: céljuk a belső rend fenntartása, az iskolai erőszak megelőzése.


HIRDETÉS

Hozzátették, az első hónap tapasztalatai azt mutatják, hogy az iskolaőrök fogadtatása az egyes intézményekben kedvező volt mind a pedagógusok, mind a diákok részéről. A rendőrség kapcsolatot tart az oktatási intézményekkel, és kiemelt feladatként kezeli az iskolaőrök utánképzését.

Címkék: iskola, iskolaőrség, oktatás, rendőrség


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest