„Fel van újítva a falu, csak hát el vagyunk nyomva”

„Fel van újítva a falu, csak hát el vagyunk nyomva”

Választásra készülve Taktaharkányban (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Taktaköz abban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6-os számú választókerületben található, ahol október 11-én időközi voksolást tartanak, mivel a közelmúltban motorbalesetben elhunyt a térség országgyűlési képviselője, Koncz Ferenc. A kormánypártok színeiben az egykori szerencsi polgármester Washingtonból hazatérő lánya, Koncz Zsófia indul a választásokon. Az egyesült ellenzék a tarcali gazdát és jobbikos közgyűlési tagot, Bíró Lászlót jelölte, akinek a neve mellett egy faramuci jogi anomália miatt pont a Jobbik logója nem lehet ott a plakátokon.

(...)

– De honnan a francból van pénzük erre a rohadt mocskos kampányra? Erre a sok plakátra!
– Kinek? – kérdezzük, de a válasz egyértelmű. Bíró László képmásával itt sem találkoztunk.
– Mindenkinek. Hát én kapok 28 500 forint nyugdíjat. Éljek meg belőle! És akkor csodálkoznak, hogy az embernek tele van a … – nem fejezi be.

(...)

– Bíró László állítólag jobbikos. A származásom nem engedi, hogy rá szavazzak, állítólag fajgyűlölő – ezt már a Temető út egyik lakója, Budai Tamás mondja.
– Akkor Koncz Zsófiára fog – szögezzük le.
– A romák biztosan rá szavaznak. Megvagyunk a magyarokkal, az élettársam is az. Viszont ez a szomszéd az roma, meg már az is roma. A település lakóinak 75 százaléka Zsófiára fog szavazni.

A teljes riportot elolvashatják a Magyar Hang október 2-án megjelent 2020/40. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/40. számban? Itt megnézheti!

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.