HIRDETÉS
HIRDETÉS

Már nem Sorost emlegeti a külügy az újságírók listázása kapcsán

Szerző: | 2020. október 08., 05:45 | Belföld

Szijjártó Péter külügyminiszter Székesfehérváron (Fotó: Szijjártó Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A korábbiakhoz képest újszerű magyarázattal állt elő a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) azzal kapcsolatban, miért is kérte külföldi országoktól, küldjék meg nekik, mely magyar médiumoktól utaztak hozzájuk szakmai továbbképzésekre. Ezt ugyanis korábban a sajtóosztály azzal válaszolta meg: „A KKM – feladatából is adódóan – mindent megtesz a magyar belügyekbe történő külföldi beavatkozások ellen, az ilyen támadások mögött a tapasztalatok szerint általában Soros-szervezetek állnak”.

Most viszont hiába érdeklődött Mesterházy Attila MSZP-s országgyűlési képviselő, egyben a parlament külügyi bizottságának alelnöke a kérdésről több ízben is, az amerikai milliárdos neve valamiért már nem hangzott el a KKM-től. Ehelyett arról írtak az eset kapcsán szerdai válaszukban: „Magyarország kétoldalú kapcsolatai más országokkal az együttműködési területek széles körét fedik le: gazdaságtól kezdve a kereskedelmen és a kutatáson át egészen a képzési programokig. Az elmúlt időszakban egyes újságírók képzésével is kibővítették a kétoldalú kapcsolatokat, ezért természetes, hogy azok is részét képezik a kétoldalú együttműködésről szóló összefoglalóknak.”

Az üggyel kapcsolatban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy nyilatkozott a Kormányinfón, nem figyelnek meg újságírókat, és szerinte mindenki olyan képzésen vesz részt, amilyenen szeretne.


HIRDETÉS

Az újságírók listázásáról először a nemrég indult Telex számolt be. Mint írták, Magyar József, a KKM európai kapcsolatok fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára arról érdeklődött, hogy a nagykövetségek tudomása szerint a fogadó ország az elmúlt években szervezett-e szakmai látogatást, továbbképzést, tanulmányutat magyar újságíróknak, voltak-e ilyen látogatások. Amennyiben igen, úgy arra is kíváncsi volt, mikor történtek az utazások, „milyen magyarországi médiumok képviselői vettek részt azon, és milyen fogadó országbeli lapokat, szervezeteket kerestek fel”.

Címkék: Külügyminisztérium, listázás, Soros György, Szijjártó Péter, újságírók


HIRDETÉS
Ősi szokásunk, a pletyka

Ősi szokásunk, a pletyka

Nemcsak azt érezzük, hogy nagyon fontos információ birtokába jutottunk, hanem igen sokszor azt is, hogy közelebb kerültünk a másik emberhez, akivel pletykálkodunk, ez pedig jó.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest