Gréczy Zsolt ferencvárosi jelöléséről: a Momentum, a Párbeszéd és a Jobbik is támogatott

Gréczy Zsolt ferencvárosi jelöléséről: a Momentum, a Párbeszéd és a Jobbik is támogatott

Gréczy Zsolt (Fotó a politikus Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A többség állt ki a jelölésem mellett – erről írt a DK politikusa, Gréczy Zsolt közösségi oldalán azzal kapcsolatban, hogy Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere kifogásolta, egy helyben alakuló médiacég felügyelőbizottságában kapjon helyet. Mint a Magyar Hang megírta elsőként, Baranyi tiltakozása ellenére a DK és az MSZP továbbra is támogatta volna az intimképeibe nyilvánosságra kerülésébe belebukó Gréczy jelölését, ám a polgármester inkább visszavonta az említett médiacég megalakításáról szóló előterjesztést, minthogy a DK-s politikusnak köze legyen az önkormányzathoz.

Gréczy posztja szerint azért vállalta volna a feladatot, „mert szívesen segítek, ahova hívnak”, legyen szó maszkok osztásáról budapesti kerületekben, vagy éppen újságírói tapasztalatai hasznosításáról egy kerületi médiacég felügyeletében. – Nem vonultam vissza, de számomra nem is politikai visszatérés kérdése, ha ételt osztok Iványi Gábor alapítványánál. Teszem, ami a dolgom, meggyőződésem szerint – írta.

Arra is kitért, „természetesen” előzetesen meggyőződött arról, hogy álll-e mögötte többség, ha a jelölés a ferencvárosi közgyűlés elé kerül. – Bebizonyosodott, hogy a DK-MSZP-frakció mellett bírom a másik demokrata képviselőcsoport, a többek között a Momentumot, a Jobbikot és a Párbeszédet is magába foglaló frakció bizalmát is – hangsúlyozta.

https://www.facebook.com/greczy.zsolt/posts/10208186537698506?__cft__[0]=AZXBIbwMds09y_kIy7wMd591WVlUOfb8wAKdgI7V2hMcl_0hoT4PTkfELHLFVyGOyjdoAOXBQR26JUvCOveyZVtUiwjUH0KOUUs5KLk1lQ6JCqdJKkh2qQQpAWJ1BGPSylMY0F2TwGGg668epbEUMY59&__tn__=%2CO%2CP-R

– Erre Baranyi Krisztina polgármester váratlanul a Facebook-ra posztolta, hogy nem szeretné, ha ennek a testületnek a tagja lennék (...). A polgármester asszony által is emlegetett, rám hordott mocsokból, rágalmakból közel tucatnyi jogerős bírósági ítélet tisztított meg. A sérelmemre elkövetett bűncselekmény ügyében a rendőrség nyomoz – jelezte. Hozzátette: bár Baranyi ferencvárosi kötődést hiányolt nála, de a Fradinál állásban levő alkalmazott volt a nyolcvanas évek második felében, a Baráti Kör elnökségi tagja Albert Flóriánnal.

Gréczy a Magyar Hang cikkére is utalt, melyben a polgármester lapunknak megerősítette: azért döntött az előterjesztés visszavonása mellett, mert az egyébként őt támogató pártok úgy nyilatkoztak, megszavazzák Gréczyt. – Ez nem kevesebbet jelent, mint hogy előzetesen igazam volt: engem nem csak a nevemet javasló DK-MSZP-frakció, hanem a Momentum, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői is támogattak, vagyis megszavaztak volna, ha Baranyi Krisztina nem vonja vissza az előterjesztést. Számomra ez most a leglényegesebb mozzanat. A többség állt ki a jelölésem mellett. A bizalmukat köszönöm – húzta alá.

Végül az ellenzékhez szólva azt írta: „ha nem lesz egymás iránt szolidaritás, ha nem óvjuk meg egymást a fideszes világ gyalázatos támadásaitól, ha nem mutatunk megértést, lojalitást egymás iránt, akkor egyenként lesz levadászva mindenki, és nem lesz közös győzelem 2022-ben.” – Baranyi Krisztina is tudjon majd örülni mások sikerének 2022-ben, ahogy mi örültünk, amikor a DK által is támogatva győzni tudott, és a mi bizalmunkból is polgármester lett – zárta sorait.