Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Brüsszelhez fordul a DK a Kúria élére javasolt jelölt miatt

Szerző: | 2020. október 10., 12:16 | Belföld

Varga Zs. András (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az Országos Bírói Tanács (OBT) pénteki állásfoglalása után a Demokratikus Koalíció (DK) is bírálja, hogy Varga Zsolt Andrást jelölték a Kúria élére. Mint megírtuk, az OBT elismerte Varga Zsolt András tudományos területen szerzett érdemeit, tapasztalatait, valamint személyes kvalitásait és felkészültségét. Ám a közlemény szerint nem lehet elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy a jelölt korábban a bírósági szervezetrendszerben egyáltalán nem végzett ítélkezési tevékenységet, tárgyalótermi tapasztalattal nem rendelkezik, a peres ügyek és a bírósági igazgatás terén gyakorlati múltja nincs.  Ezért nem támogatta a testület a jelöltet.

A DK lapunknak eljuttatott közleménye tanúsága szerint továbbmegy, és az Európai Bizottsághoz fordul, hogy Varga Zsolt András ne lehessen Kúria-elnök. Szerintük az Európai Bizottságnak jogában áll, hogy azt kérje a magyar kormánytól, függesszék fel ezt a „pártállami kinevezést”. Emellett tájékoztatják a Velencei Bizottságot is a történtekről.

Mint írják, „döbbenetes, hogy az Orbán-kormány az ügyészség megszállása után Polt Péter jobbkezét, Varga Zsolt Andrást akarja kinevezni a Kúria elnökének.” A párt már Varga Zsolt András Igazságügyi Bizottságban történt meghallgatása után jelezte, hogy minden nemzetközi fórumon meg fogja támadni a „botrányos jelölést”. „Egyetértünk az Országos Bírói Tanács határozatával, miszerint példátlan, hogy olyasvalaki vezesse a legfelsőbb bíróságot, aki maga soha nem dolgozott bíróként” – teszik hozzá.


HIRDETÉS

„Polt Péter jobbkezének semmi keresnivalója nincs semmilyen bíróságon, nemhogy a Kúria elnöki székében. Ilyet dél-amerikai banánköztársaságokban lehet csinálni, de Európában nem” – zárul a közlemény.

Címkék: Demokratikus Koalíció, Európai Bizottság, Polt Péter, Varga Zsolt András


HIRDETÉS
Elhunyt Balázs Fecó

Elhunyt Balázs Fecó

A Homok a szélben és az Érints meg népszerű előadója hatvankilenc éves volt. Énekelt a Korálban, benne volt a Neotonban és a Taurus XT-ben is. Két hete küzdött a koronavírussal.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest