Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Megtartották a szakácsversenyt a járvány miatt bezárt felcsúti iskolában

Szerző: | 2020. október 10., 13:58 | Belföld

A főszervező szavai szerint többek között testhőmérséklet-méréssel igyekeznek elkerülni a fertőzést.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Amint arról szombat délelőtt lapunk beszámolt, járványügyi megfigyelés alá került Felcsút középiskolája, a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Technikum és Szakképző Iskola. A középiskolát az Orbán Viktor által életrehívott, Mészáros Lőrinc által elnökölt Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány működteti, itt tanulnak a felcsúti fociakadémia növendékei is. 

A megszaporodó koronavírusos pozitív esetek miatt a Fejér Megyei Kormányhivatal az intézményt 2020. október 9-től 23-ig járványügyi megfigyelés alá helyezte. Emiatt az oktatás a tavaszi időszakhoz hasonlóan digitális tanrendben, azaz zárt iskolakapukkal folytatódik. A kormányhivatal azt írja határozatában, hogy több diák tesztje pozitív lett, míg több tanárnál már jelentkeztek a betegség tünetei, ezért az iskola összes tanulóját és tanárát járványügyi megfigyelés, azaz karantén alá helyezik.

Korábban cikkünkben azon tűnődtünk, hogy az erre a hétvégére a Felcsúti Letenyey Lajos Iskolába tervezett főzőversenyt, a „Magyarország étele” vetélkedőt megrendezik-e ilyen körülmények között az intézményben. Mint azt a főszervezőtől, Asztalos Istvántól a Magyar Hang megtudta: igen. Ahogy a főszervező fogalmazott, nem tehetik meg a szponzoraikkal, hogy elhalasztják a rendezvényt. Asztalos azt is elmondta, hogy szigorú intézkedéseket léptettek életbe a rendezvény helyszínén, a koronavírusos esetek után bezárt felcsúti iskolában: miután tegnap este tudomásukra jutott a kormányhivatal határozata a karanténról, ma reggelre teljes fertőtlenítést végeztek, minden résztvevőnek nyilatkoznia kell, hogy nem koronavírusos, és testhőmérsékletet is mérnek. Ez utóbbit a Magyar Hang helyszínen tartózkodó tudósítója nem tudta megerősíteni. Az épületben mintegy százan tartózkodnak.


HIRDETÉS

A „Magyarország étele” szakácsverseny fővédnökei Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Nagy István agrárminiszter, Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára és Horváth Vilmos a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Turizmusért felelős alelnöke. A rendezvény sajtómeghívójának tanúsága szerint Rétvári államtitkár beszédet mondott volna az eseményen az iskolában. Mint Asztalos Istvántól megtudtuk, Rétvári Bence lemondta a szereplést, helyette Sölch Gellért stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkárt várják.

A cikk elkészítésében helyszíni tudósítónk, Grimm Balázs segítségére volt lapunk munkatársa, Gulyás Balázs.

Címkék: asztalos istván, fejér megyei kormányhivatal, Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Technikum és Szakképző Iskola, horváth vilmos, koronavírus, Magyarország étele, Nagy István, Rétvári Bence, Semjén Zsolt, szakácsverseny


HIRDETÉS
Abcúg!

Abcúg!

„Európa tévelyeg. Majd én mutatom neki a helyes utat.”

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Ajándékozzon Magyar Hangot!
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest