HIRDETÉS
HIRDETÉS

Több mint százmillió forintnyi adományt kaptak Iványi Gáborék

Szerző: | 2020. október 10., 22:37 | Belföld

Iványi Gábor (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A szeptember 17-ei gázelzárási kísérlet óta összesen 104 millió forintnyi adomány gyűlt össze egyházunk és az Oltalom Karitatív Egyesület bankszámláin. Szívből köszönjük – közölte szombat este a Facebook-oldalán a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET).

Mint beszámoltunk róla, szeptember 17-én a Nemzeti Közművek munkatársai megpróbálták leszerelni a gázórákat az Iványi Gábor által vezetett Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség budapesti, Dankó utcai intézményeinél. Ónodi István gazdasági igazgató akkor azt mondta a Magyar hangnak, hogy a Dankó utcai intézményeknek 30 millió forintos gáztartozása van.

Ezt követően adománygyűjtés indult, valamint aktivisták álltak őrt az utcán, hogy megakadályozzák az esetleges újbóli leszerelési kísérleteket.


HIRDETÉS

Iványi Gábor aztán szeptember 30-án azt jelentette be, hogy a fűtési szezon végeztéig, azaz jövő áprilisig nem kapcsolják ki a gázt és visszaszerelték a korábban leszedett órákat is, így az emiatt folytatott demonstrációt befejezik. Ugyanakkor a tiltakozást folytatják, követelik, hogy azt a pénzt, amit az elmúlt négy évben a magyar állam kivett az egyesület és a fenntartó egyház kasszájából, ami összesen 6 milliárd forint, azt fizessék meg – mondta akkor. Hozzátette: az adományozóknak hála 60-70 millió forintnyi összeget kaptak, ebből 20 milliót adtak konkrétan a közüzemi számlák rendezésére.

Mint Iványi Gábor a Magyar Hangnak adott szeptemberi interjújában elmondta, a bevételeik legalább ötven százalékától elestek, amikor megvonták tőlük az egyházi státuszt. A hiányzó részt azóta adományokból igyekeznek pótolni, „illetve mi is úgy vagyunk, mint a szegény családok, döntenünk kell, hogy befizetjük-e például a közüzemi díjakat, vagy inkább ennivalót veszünk, vagy gyógyszert veszünk a kórháznak. És mindig elmondjuk, hogy a pénz ott van az államnál, mihelyst kifizetik azt, amivel tartoznak nekünk – mert ők többel tartoznak nekünk, mint mi nekik –, akkor mi is azonnal tudnánk rendezni a tartozásunkat” – fogalmazott Iványi Gábor.

Címkék: adomány, Iványi Gábor, magyarországi evan


HIRDETÉS
Gyilkossággal vádolnak egy vámosmikolai párt

Gyilkossággal vádolnak egy vámosmikolai párt

Miután az áldozatot becsalták a házba, bántalmazták: italosüveggel, tégladarabbal és kalapáccsal ütötték, amitől az asszony többszörös arckoponyatörést szenvedett, valamint több csigolyája és a bordája is eltört.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest