Több mint százmillió forintnyi adományt kaptak Iványi Gáborék

Több mint százmillió forintnyi adományt kaptak Iványi Gáborék

Iványi Gábor (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szeptember 17-ei gázelzárási kísérlet óta összesen 104 millió forintnyi adomány gyűlt össze egyházunk és az Oltalom Karitatív Egyesület bankszámláin. Szívből köszönjük – közölte szombat este a Facebook-oldalán a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET).

Mint beszámoltunk róla, szeptember 17-én a Nemzeti Közművek munkatársai megpróbálták leszerelni a gázórákat az Iványi Gábor által vezetett Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség budapesti, Dankó utcai intézményeinél. Ónodi István gazdasági igazgató akkor azt mondta a Magyar hangnak, hogy a Dankó utcai intézményeknek 30 millió forintos gáztartozása van.

Ezt követően adománygyűjtés indult, valamint aktivisták álltak őrt az utcán, hogy megakadályozzák az esetleges újbóli leszerelési kísérleteket.

Iványi Gábor aztán szeptember 30-án azt jelentette be, hogy a fűtési szezon végeztéig, azaz jövő áprilisig nem kapcsolják ki a gázt és visszaszerelték a korábban leszedett órákat is, így az emiatt folytatott demonstrációt befejezik. Ugyanakkor a tiltakozást folytatják, követelik, hogy azt a pénzt, amit az elmúlt négy évben a magyar állam kivett az egyesület és a fenntartó egyház kasszájából, ami összesen 6 milliárd forint, azt fizessék meg – mondta akkor. Hozzátette: az adományozóknak hála 60-70 millió forintnyi összeget kaptak, ebből 20 milliót adtak konkrétan a közüzemi számlák rendezésére.

Mint Iványi Gábor a Magyar Hangnak adott szeptemberi interjújában elmondta, a bevételeik legalább ötven százalékától elestek, amikor megvonták tőlük az egyházi státuszt. A hiányzó részt azóta adományokból igyekeznek pótolni, „illetve mi is úgy vagyunk, mint a szegény családok, döntenünk kell, hogy befizetjük-e például a közüzemi díjakat, vagy inkább ennivalót veszünk, vagy gyógyszert veszünk a kórháznak. És mindig elmondjuk, hogy a pénz ott van az államnál, mihelyst kifizetik azt, amivel tartoznak nekünk – mert ők többel tartoznak nekünk, mint mi nekik –, akkor mi is azonnal tudnánk rendezni a tartozásunkat” – fogalmazott Iványi Gábor.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.