Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Kevesebb magyar öngyilkos

Szerző: | 2020. október 11., 11:35 | Belföld

Fotó: Unsplash/Prateek Gautam

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tavaly folytatódott az öngyilkosságok számának csökkenése Magyarországon – írja a Telex. Ez a kedvező tendencia azonban csak a férfiakra vonatkozik, ugyanis a nőknél éppen hogy növekedett a saját életüket kioltók száma a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet tájékoztatása szerint.

HIRDETÉS - AIP

Az öngyilkosságok ritkulása a nyolcvanas években kezdődött, majd az előző évtized második felében időlegesen megállt. Akkoriban a pozitív folyamatok megtorpanásában az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) bezárásának is lehetett szerepe.

A legfrissebb adatok szerint 2018-ról 2019-re hat százalékkal csökkent az öngyilkoságok száma, és ez a szám tavaly 100 ezer emberre vetítve 15,8 volt. Ez kilenc év alatt 36,5 százalékos javulást jelent.

E javulási ütem Európa-rekordnak számít: a kontinensen sehol másutt nem csökkent ennyivel a befejezett öngyilkosságok száma (persze volt honnan javulni). A pozitív trend korántsem általános a világban. Az Egyesült Államokban például ennek ellentettje játszódott le, 1999 és 2018 között harminc százalékkal többen vetettek önkezükkel véget életüknek.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: öngyilkosság


Kálmán, a hazafi

Kálmán, a hazafi

Megafon meg Pesti meg Hír Tv meg a Kopasz – meg a többi; a Bogyó és Babócát sem tudom Gyurcsány-show nélkül megnézni, és most itt egy újabb csatorna a hanyatló Nyugat egyik videómegosztó platformján.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

„Izraeli hírszerző lett a lányom” – a palesztin-izraeli fegyveres konfliktus az Árnyék podcastban

Pin It on Pinterest