Másodfokú figyelmeztetést adtak ki, rengeteg eső eshet

Másodfokú figyelmeztetést adtak ki, rengeteg eső eshet

Fotó: Unsplash/Gabriele Diwald

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Négy megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos meteorológiai Szolgálat keddre, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 24 óra alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat. Tolna, Baranya és Bács-Kiskun kivételével az ország többi megyéjében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben eső és széllökések miatt.

Napközben a csapadékzóna kelet, délkelet felől ránk csavarodik, főként a keleti, északkeleti és északi tájakon kiadós esőzést okozva. Estig a keleti tájakon és az Észak-Dunántúlon jellemzően 20 mm-t meghaladó mennyiség eshet, északkeleten lesz a legtöbb csapadék, ott 24 óra alatt 30 mm-t meghaladó mennyiség is eshet területi átlagban.

A Dunántúlon nagy területen lesz erős az északnyugati szél. A Kisalföldön, Alpokalján, a Dunántúli-középhegység területén a legerősebb lökések elérik a 70-75 km/h-t (a Dunántúli-khg. területén időnként 80-85 km/h sem kizárt), majd délutántól ezeken a területeken fokozatosan veszít erejéből a szél. A Zempléni-hegység térségében is megerősödik, illetve viharossá fokozódik az északkeleti szél, 60-70 km/h körüli maximális széllökésekre készülhetünk, majd délelőtt fokozatosan legyengül a szél a térségben.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 16 fok között alakul. Késő estére 5, 10 fokra hűl le a levegő.

Címkék: időjárás