RTL Klub: 40 ezer aktív fertőzöttel számol a kormány novemberre

RTL Klub: 40 ezer aktív fertőzöttel számol a kormány novemberre

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján rendezett díszünnepségen a Zeneakadémián 2019. október 23-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

November elejére már 40 ezer aktív koronavírus fertőzött is lehet, legalábbis ez szerepel abban a kormányzati dokumentumban, amely az RTL Híradó birtokába jutott. (Az aktív fertőzöttek száma október 13-án, kedden 27 113 fő volt.) 

Az egészségügyért felelős államtitkárság ebben azt írja, hogy ennek ellenére meg lehet tartani az október 23-i ünnepségeket, a november 1-jei miséket és a karácsonyi vásárokat.

Ehhez javasolják a megfelelő távolságtartást, a maszkviselést, a rendszeres kézmosást és azt, hogy aki betegnek érzi magát, az ne vegyen részt a rendezvényeken.

A Vörösmarty téri vásár szervezői eközben úgy döntöttek, az ő rendezvényük elmarad idén a járvány miatt.

Frissítés:

Az EMMI lapunknak is eljuttatta közleményét, amelyben valótlannak nevezték az RTL Klubnak azon állítását, hogy Kásler Miklós miniszter szerint a koronavírus-fertőzöttek növekvő száma ellenére is meg lehet tartani a karácsonyi vásárokat. Mint írják, az EMMI minisztere ilyet nem mondott, és az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága sem írta le egyetlen dokumentumban sem, hogy a karácsonyi vásárokat meg lehet tartani. Erről nem is az EMMI minisztere, hanem az Operatív Törzs hivatott dönteni, a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásainak figyelembe vételével.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.