HIRDETÉS
HIRDETÉS

RTL Klub: 40 ezer aktív fertőzöttel számol a kormány novemberre

Szerző: | 2020. október 13., 20:31 | Belföld

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján rendezett díszünnepségen a Zeneakadémián 2019. október 23-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

November elejére már 40 ezer aktív koronavírus fertőzött is lehet, legalábbis ez szerepel abban a kormányzati dokumentumban, amely az RTL Híradó birtokába jutott. (Az aktív fertőzöttek száma október 13-án, kedden 27 113 fő volt.) 

Az egészségügyért felelős államtitkárság ebben azt írja, hogy ennek ellenére meg lehet tartani az október 23-i ünnepségeket, a november 1-jei miséket és a karácsonyi vásárokat.

Ehhez javasolják a megfelelő távolságtartást, a maszkviselést, a rendszeres kézmosást és azt, hogy aki betegnek érzi magát, az ne vegyen részt a rendezvényeken.


HIRDETÉS

A Vörösmarty téri vásár szervezői eközben úgy döntöttek, az ő rendezvényük elmarad idén a járvány miatt.

Frissítés:

Az EMMI lapunknak is eljuttatta közleményét, amelyben valótlannak nevezték az RTL Klubnak azon állítását, hogy Kásler Miklós miniszter szerint a koronavírus-fertőzöttek növekvő száma ellenére is meg lehet tartani a karácsonyi vásárokat. Mint írják, az EMMI minisztere ilyet nem mondott, és az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága sem írta le egyetlen dokumentumban sem, hogy a karácsonyi vásárokat meg lehet tartani. Erről nem is az EMMI minisztere, hanem az Operatív Törzs hivatott dönteni, a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásainak figyelembe vételével.

Címkék: aktív fertőzött, karácsony vásár, koronavírus, maszkviselés


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest