Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Elkaszálták a DK ingyenes tesztelést célzó népszavazási kezdeményezését

Szerző: | 2020. október 15., 17:39 | Belföld

Budapest, 2020. február 9. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke 16. évértékelő beszédét tartja Budapesten, a Sofitel Hotelben 2020. február 9-én. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A fideszes többségű Nemzeti Választási Bizottság (NVB) ma elutasította a Demokratikus Koalíció népszavazási kezdeményezését, amelyet a mindenkinek járó, ingyenes koronavírus-tesztért indítottunk – közölte a párt a Magyar Hanghoz is eljuttatott közleményében.

HIRDETÉS - AIP

Néhány hete maga a pártelnök, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök jelentette be, azt kell javasolni (…), hogy rendes, közjogi értelemben kötelező érvényű népszavazási folyamatot indítsunk el annak érdekében, hogy a nép kikövetelje önöktől, hogy ingyenes teszt járjon mindenkinek, aki úgy gondolja, veszélyben van.

Mint a párt közleménye állítja „az NVB indoklása bepillantást enged a diktatúrák és a nép viszonyába: szerintük ez kormányrendeleti hatáskör, amibe az emberek nem szólhatnak bele”. – A kormány tehát előbb a járványvédelmi szakemberek véleményét vette semmibe, amikor nem kezdett ingyenes és tömeges tesztelésbe, most pedig semmibe veszi az emberek akaratát is, akik joggal tartanak igényt a befizetett adóikból vásárolt tesztekre – jegyezték meg kijelentve, a Kúriához fordulnak az NVB döntése miatt.

Az ügyben az NVB is közleményt adott ki. Mint írták, a kérdés nem az Országgyűlés hatáskörébe tartozik, hanem a kormányéba, de országos népszavazást csak az Országgyűlés hatáskörébe tartozó kérdésben lehet tartani, a kormány hatáskörébe tartozóban nem. Emellett az NVB megítélése szerint a kezdeményezés nem felel meg az egyértelműség követelményének, mert a kérdésből az a téves következtetés is levonható, hogy jelenleg nem érhető el ingyenes PCR-teszt.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: DK, Gyurcsány Ferenc, járvány, koronavírus, Kúria, népszavazás, NVB


Kálmán, a hazafi

Kálmán, a hazafi

Megafon meg Pesti meg Hír Tv meg a Kopasz – meg a többi; a Bogyó és Babócát sem tudom Gyurcsány-show nélkül megnézni, és most itt egy újabb csatorna a hanyatló Nyugat egyik videómegosztó platformján.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

„Izraeli hírszerző lett a lányom” – a palesztin-izraeli fegyveres konfliktus az Árnyék podcastban

Pin It on Pinterest