Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Az Emmi a fideszes városok múzeumait bőkezűen támogatta, az ellenzékiek alig kaptak pénzt

Szerző: | 2020. október 16., 16:12 | Belföld, Kultúra

Vármúzeum Egerben (Fotó: egrivar.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tavaly után idén is a kormánypártok felé húzott az Emberi Erőforrások Minisztériuma „szakmai javaslattevő bizottságának” keze a járásszékhelyi múzeumok pályázatán. Egy rakás ellenzéki város múzeuma egy fillért sem kapott – írta a K-Monitor a Facebook-oldalán.

HIRDETÉS - AIP

A kormány honlapján közzétett adatok szerint a 33 kormánypárti város múzeumai összesen 139,7 millió forintra pályáztak, és ebből 111,3 milliót meg is kaptak, ami 79,7 százalékos nyerési arányt jelent. Ezzel szemben a 15 független vagy ellenzéki város intézményei a 63,2 millióból mindössze 21,7-et kaptak, ami látványosan rosszabb arány: 34,3 százalék. Az összes pályázaton belül a nyerési arány 64,5 százalék volt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8
https://www.facebook.com/Kmonitor/posts/3659293507424826

Ugyanez történt tavaly is. A Magyar Hang számolt be róla, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által 2019 júniusában kiírt Kubinyi Ágoston Programban azokon a megyeszékhelyeken és városokban, ahol nem fideszes polgármestert választottak a helyiek, a kért támogatásnak csak a töredékét kapták. Ilyen például Pécs, Tatabánya vagy éppen Baja városa is. Van azonban olyan település, amely ennél is rosszabbul járt: Dunaújvárosnak egyetlen fillért sem adtak, miután nem fideszes polgármestert választottak a helyiek.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: ellenzék, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Fidesz, múzeum, támogatás


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest