HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az Emmi a fideszes városok múzeumait bőkezűen támogatta, az ellenzékiek alig kaptak pénzt

Szerző: | 2020. október 16., 16:12 | Belföld, Kultúra

Vármúzeum Egerben (Fotó: egrivar.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tavaly után idén is a kormánypártok felé húzott az Emberi Erőforrások Minisztériuma „szakmai javaslattevő bizottságának” keze a járásszékhelyi múzeumok pályázatán. Egy rakás ellenzéki város múzeuma egy fillért sem kapott – írta a K-Monitor a Facebook-oldalán.

A kormány honlapján közzétett adatok szerint a 33 kormánypárti város múzeumai összesen 139,7 millió forintra pályáztak, és ebből 111,3 milliót meg is kaptak, ami 79,7 százalékos nyerési arányt jelent. Ezzel szemben a 15 független vagy ellenzéki város intézményei a 63,2 millióból mindössze 21,7-et kaptak, ami látványosan rosszabb arány: 34,3 százalék. Az összes pályázaton belül a nyerési arány 64,5 százalék volt.

Ugyanez történt tavaly is. A Magyar Hang számolt be róla, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által 2019 júniusában kiírt Kubinyi Ágoston Programban azokon a megyeszékhelyeken és városokban, ahol nem fideszes polgármestert választottak a helyiek, a kért támogatásnak csak a töredékét kapták. Ilyen például Pécs, Tatabánya vagy éppen Baja városa is. Van azonban olyan település, amely ennél is rosszabbul járt: Dunaújvárosnak egyetlen fillért sem adtak, miután nem fideszes polgármestert választottak a helyiek.


HIRDETÉS

Címkék: ellenzék, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Fidesz, múzeum, támogatás


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest