Az Emmi a fideszes városok múzeumait bőkezűen támogatta, az ellenzékiek alig kaptak pénzt

Az Emmi a fideszes városok múzeumait bőkezűen támogatta, az ellenzékiek alig kaptak pénzt

Vármúzeum Egerben (Fotó: egrivar.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tavaly után idén is a kormánypártok felé húzott az Emberi Erőforrások Minisztériuma „szakmai javaslattevő bizottságának” keze a járásszékhelyi múzeumok pályázatán. Egy rakás ellenzéki város múzeuma egy fillért sem kapott – írta a K-Monitor a Facebook-oldalán.

A kormány honlapján közzétett adatok szerint a 33 kormánypárti város múzeumai összesen 139,7 millió forintra pályáztak, és ebből 111,3 milliót meg is kaptak, ami 79,7 százalékos nyerési arányt jelent. Ezzel szemben a 15 független vagy ellenzéki város intézményei a 63,2 millióból mindössze 21,7-et kaptak, ami látványosan rosszabb arány: 34,3 százalék. Az összes pályázaton belül a nyerési arány 64,5 százalék volt.

https://www.facebook.com/Kmonitor/posts/3659293507424826

Ugyanez történt tavaly is. A Magyar Hang számolt be róla, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által 2019 júniusában kiírt Kubinyi Ágoston Programban azokon a megyeszékhelyeken és városokban, ahol nem fideszes polgármestert választottak a helyiek, a kért támogatásnak csak a töredékét kapták. Ilyen például Pécs, Tatabánya vagy éppen Baja városa is. Van azonban olyan település, amely ennél is rosszabbul járt: Dunaújvárosnak egyetlen fillért sem adtak, miután nem fideszes polgármestert választottak a helyiek.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.