Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

SZFE-kancellár: Nem vagyok emberevő

Szerző: | 2020. október 16., 08:16 | Belföld

Szarka Gábor, a tisztképzés rendszerének korszerűsítésével, a honvédelmi neveléssel és a honvédség humánstratégiájával összefüggő feladatok irányítása, továbbá a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Fenntartói Testületében a honvédelmi miniszter képviseletének ellátása érdekében kinevezett miniszteri biztos munkatársaival beszélget a Honvédelmi Minisztériumban 2013. január 28-án. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az ATV csütörtök esti adásában Szarka Gábor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellárja beszélt, akit a Vidnyánszky Attila vezette kuratórium nevezett ki. A katonamúltú kancellár néhány napja lekapcsoltatta az épületben az internetet. Ezt a lépést sokan a diktatúrák viselkedéséhez hasonlítják, amelyek első dolga forradalom idején, hogy elvágják az emberek kommunikációs csatornáit.

Szarka Gábor azt állította, hogy önmagában a fiatalok lázadásával nincs baja, de szerinte az SZFE-n zajló események már nem tekinthetők „fiatalos lázadásnak”. A kancellár haragszik, amiért a hallgatók nem hajlandók szóba állni vele, pedig – állítása szerint – ő nem emberevő.

A kancellár emlékeztetett, hogy a fennhatósága alá tartozó 100 (nem tanár) munkavállaló fele jelezte, hogy együttműködik vele. A tanárok közül többen azonban a hallgatók mellé álltak. Az internetlekapcsolás szerinte nem fenyegetés, ellenben a „maszkos, arctalan tömeg” annak is értelmezhető. Itt meg kell jegyezni, hogy a maszkok a koronavírus-járvány miatt vannak a tiltakozókon.


HIRDETÉS

Szarka Gábor állította, hogy ő nagyon szeretne párbeszédet, és az egyetemi autonómia kérdését is rendezni fogják.

(via HVG)

Címkék: Szarka Gábor, SZFE


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Ajándékozzon Magyar Hangot!
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest