Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Bizonyíték van arról, hogy medve kóborolt Miskolc utcáin

Szerző: | 2020. október 18., 11:35 | Belföld

Képünk illusztráció! Medvék (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Medvét észleltek a Miskolci Önkormányzati Rendészet kamerái vasárnap hajnalban – írja az önkormányzat közleménye, amit a 24.hu idézett. Eszerint éjjel fél egy után nem sokkal tűnt fel az állat a Testvériség utcán, majd a villamossíneken haladt a város felé, később visszafordult a Torontáli utcára, majd 0:49-kor az Őzugró utca felé haladva eltűnt a kamera látószögéből. A lap felidézte: néhány nappal korábban a Lyukóvölgyben a lakosok figyeltek fel medvenyomokra.

HIRDETÉS - AIP

A medve miatt a miskolci rendészek értesítették a rendőrséget, az önkormányzat pedig felveszi a kapcsolatot a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és a vadaspark szakembereivel. A nemzeti park egyébként arra figyelmeztet, a medvét el kell kerülni. Ezért ha erdőben járunk, azt a kijelölt turistautakon tegyük, kerüljük az átláthatatlan sűrűket, bozótosokat, ha nem szükséges, ne menjünk napnyugta és napkelte között az erdőbe. Emellett azt is javasolják, tegyük egyértelművé a medvék számára, hogy közeledünk, ne járjunk nesztelenül, ha a medve észrevesz, ne próbáljuk elzavarni, ne akarjunk elfutni se, mert gyorsabb nálunk, és ha közelebb merészkedik, ne provokáljuk és ne tegyünk hirtelen mozdulatokat.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Bükki Nemzeti Park, medve, Miskolc


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest