Bizonyíték van arról, hogy medve kóborolt Miskolc utcáin

Bizonyíték van arról, hogy medve kóborolt Miskolc utcáin

Képünk illusztráció! Medvék (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Medvét észleltek a Miskolci Önkormányzati Rendészet kamerái vasárnap hajnalban – írja az önkormányzat közleménye, amit a 24.hu idézett. Eszerint éjjel fél egy után nem sokkal tűnt fel az állat a Testvériség utcán, majd a villamossíneken haladt a város felé, később visszafordult a Torontáli utcára, majd 0:49-kor az Őzugró utca felé haladva eltűnt a kamera látószögéből. A lap felidézte: néhány nappal korábban a Lyukóvölgyben a lakosok figyeltek fel medvenyomokra.

A medve miatt a miskolci rendészek értesítették a rendőrséget, az önkormányzat pedig felveszi a kapcsolatot a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és a vadaspark szakembereivel. A nemzeti park egyébként arra figyelmeztet, a medvét el kell kerülni. Ezért ha erdőben járunk, azt a kijelölt turistautakon tegyük, kerüljük az átláthatatlan sűrűket, bozótosokat, ha nem szükséges, ne menjünk napnyugta és napkelte között az erdőbe. Emellett azt is javasolják, tegyük egyértelművé a medvék számára, hogy közeledünk, ne járjunk nesztelenül, ha a medve észrevesz, ne próbáljuk elzavarni, ne akarjunk elfutni se, mert gyorsabb nálunk, és ha közelebb merészkedik, ne provokáljuk és ne tegyünk hirtelen mozdulatokat.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.