Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Kivizsgálja a Magyar Orvosi Kamara, miért is rúgta ki Rovó László az ellene etikai vizsgálatot indító orvost

Szerző: | 2020. október 18., 08:39 | Belföld

Rovó László rektor (SZTE, középen) stratégiai megállapodást ír alá a Honvédelmi Minisztérium államtitkárával, Szabó Istvánnal (b.). Forrás: honvedelem.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kialakult helyzetet megvizsgálja és az érintettek meghallgatása után dönt a következő lépésekről a Magyar Orvosi Kamara (MOK) a Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora által elküldött orvos, Horváth Szatmár ügyében – jelezte a MOK a Facebook-oldalán közzétett közleményben. Mint a Magyar Hang beszámolt róla, Rovó hétfőn mentette fel Horváthot azonnali hatállyal a munkavégzés alól egy 15 pontos indoklás kíséretében, amely többek közt szándékos kötelezettségszegéssel vádolta az orvost. Ám felmerült a kérdés, hogy az elbocsátás esetleg nem függhet-e össze valójában azzal, hogy a MOK megyei etikai bizottsága Horváth elnöklete alatt döntött úgy, hogy vizsgálatot indít Rovó ellen, miután a gyanú szerint a rektor koronavírusosan operált.

HIRDETÉS - AIP

Mint a MOK írta, a sajtóból értesültek arról, hogy október 12-én Rovó László elbocsátotta Horváth Szatmárt, ugyanakkor a pontos indokok és részletek ismerete nélkül a kérdésben a Kamara vezetősége nem kíván érdemben nyilatkozni, amíg a helyzetet meg nem vizsgálják. Azt viszont hangsúlyozták, a szervezet elnöksége számára kiemelten fontos az átlátható, tisztességes viszonyok között működő egészségügy megteremtése. – Ebben kiemelt fontosságú az etikai bizottságok munkája, mely a legnehezebb kamarai feladatok egyike. Az etikai bizottságok működésének függetlensége és biztonsága az orvostársadalom és a betegek kiemelt érdeke – húzták alá. Vagyis amennyiben az előzetes vizsgálat jogsérelem vagy etikai vétség gyanúját veti fel, a kamara megteszi a szükséges lépéseket: a sértett számára jogi segítséget biztosít és eljárást kezdeményez a jogsértő ellen.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A MOK közleménye alá az érintett Horváth Szatmár azt kommentelte: „Köszönöm. Nagyon jólesik”.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: etikai vizsgálat, Horváth Szatmár, kirúgás, Magyar Orvosi Kamara, Rovó László


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest