HIRDETÉS
HIRDETÉS

Megmutatták az SZFE hallgatói Szarka Gábornak, kik a bűnbakok

Szerző: | 2020. október 18., 10:18 | Belföld

Élőlánccal tiltakoznak a színművszetisek szervezésében (Fotó: Magyar Hang/Malatinszky Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Videón üzentek a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói Szarka Gábor kancellárnak azt követően, hogy Szarka pénteken sikertelnül rendelte el az egyetem épüleétnek kiürítését. Szarka ugyanis korábban arról is nyilatkozott, a hallgatók saját intézményük ellen dolgoznak, amikor azt nem engedik működni, ami érthetetlen.

– A körülmények teljesen tisztázatlanok, alapvetően két nevet ismerünk, a tanköztársaságot meghirdető, vezetői posztjáról már lemondott Upor Lászlóét, illetve Csernai Mihályét, aki a HÖK elnöke. Nem tudjuk, kik vesznek részt az akciókban, az sem biztos, hogy hallgatók, mert nem ismerjük a neveket, akikkel tárgyalhatnánk. Ez egy jól felkészített, arctalan tömeg, amelynek tagjai szétzúzzák az egyetem belső működését – mondta Szarka Gábor.

Szarka kijelentésére már regált Németh Gábor oktató is. Ő azt mondta, a tanköztársaságnak nincsenek képviselői, de ötletgazda van.  – Ha bűnbakot keres, én vagyok az. Németh Gábornak hívnak  – jelentette ki.

Most erre reagáltak az SZFE hallgatói videón, ahol először Németh szavait játszották be, majd azt látni, ahogyan a hallgatók egyenként nevezik meg a bűnbakot: mindegyikük saját magát.

Az SZFE hallgatói egyébként nagy erőkkel folytatják a tiltakozást az egyetem átalakítása ellen. Hétfőn a Palkovics László vezette innovációs minisztérium épülete előtt fognak tüntetni, október 23-án pedig megemlékezést tartanak „szabadságról, bátorságról, a közös kiállás erejéről”. Délután négykor a Műegyetem rakpartról indulva vonulnak az Urániáig, ezzel emlékezve arra, „mi mindent lehet elérni, ha együtt cselekszünk”.

Címkék: Németh Gábor, október 23, Szarka Gábor, SZFE, Színház- és Filmművészeti Egyetem, videó


HIRDETÉS
Tízezrek emlékeztek Franciaországban a lefejezett tanárra

Tízezrek emlékeztek Franciaországban a lefejezett tanárra

Három héten belül ez volt a második terrorista indíttatású támadás Franciaországban, amely a Mohamed-karikatúrákhoz köthető. A kegyetlen iszlamista merénylet áldozatává vált Samuel Patyt szerdán nemzeti megemlékezésen búcsúztatja Párizsban Emmanuel Macron államfő.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest