Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Eláll az ingyenes tesztelésről szóló népszavazási kezdeményezésétől a DK

Szerző: | 2020. október 19., 17:55 | Belföld

Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) X. tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2020. március 1-jén. MTI/Máthé Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ugyan a Demokratikus Koalíció (DK) azt ígérte, a Kúriához fordul, miután az ingyenes tesztelést követelő népszavazási kezdeményezésére nemet mondott a Nemzeti Választási Bizottság, végül inkább teljesen el állnak az ötlettől – derül ki a Magyar Hanghoz eljuttatott közleményükből. A párt azt szerette volna,  hogy a koronavírus-járványban mindenki, minden megkötés és feltétel nélkül ingyenesen teszteltethesse magát, a kezdeményezést pedig maga Gyurcsány Ferenc DK-elnök jelentette be.

– Látva, hogy a mögöttünk hagyott héten a járvány magyarországi terjedése az igazolt fertőzöttek számától kezdve a lélegeztetőgépen lévőkön át az elhunytak számáig minden rekordot megdöntött, úgy döntöttünk, hogy a legfelelősebb, amit tehetünk, ha elállunk nápszavazási kezdeményezésünktől, amely minden bizonnyal lebonyolíthatatlan volna érdemi járványügyi kockázatok vállalása nélkül – indokolták döntésüket.

Hangsúlyozták, a tesztelés ingyenessé tételét továbbra is követelik a kormánytól. – A helyzet tragikuma éppen az, hogy ugyanazért nem merjük vállalni kezdeményezésünk jövőbeni járványügyi kockázatait és azért állunk el tőle, mint amiért fontos lenne elérnünk, hogy mindenki számára ingyenes legyen a tesztelés – tettél hozzá a DK.


HIRDETÉS

Címkék: DK, Gyurcsány Ferenc, Kúria, Nemzeti Választási Bizottság, népszavazás


HIRDETÉS
Vészhelyzet

Vészhelyzet

Orbán Viktor tényleg hátradőlhet és kérhet egy kávét – akár George Clooneytól is. Aki per pillanat alighanem meg is nyerné a közös listára terelt ellenzék miniszterelnök-jelölti előválasztását.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest