Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Eláll az ingyenes tesztelésről szóló népszavazási kezdeményezésétől a DK

Szerző: | 2020. október 19., 17:55 | Belföld

Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) X. tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2020. március 1-jén. MTI/Máthé Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ugyan a Demokratikus Koalíció (DK) azt ígérte, a Kúriához fordul, miután az ingyenes tesztelést követelő népszavazási kezdeményezésére nemet mondott a Nemzeti Választási Bizottság, végül inkább teljesen el állnak az ötlettől – derül ki a Magyar Hanghoz eljuttatott közleményükből. A párt azt szerette volna,  hogy a koronavírus-járványban mindenki, minden megkötés és feltétel nélkül ingyenesen teszteltethesse magát, a kezdeményezést pedig maga Gyurcsány Ferenc DK-elnök jelentette be.

HIRDETÉS - AIP

– Látva, hogy a mögöttünk hagyott héten a járvány magyarországi terjedése az igazolt fertőzöttek számától kezdve a lélegeztetőgépen lévőkön át az elhunytak számáig minden rekordot megdöntött, úgy döntöttünk, hogy a legfelelősebb, amit tehetünk, ha elállunk nápszavazási kezdeményezésünktől, amely minden bizonnyal lebonyolíthatatlan volna érdemi járványügyi kockázatok vállalása nélkül – indokolták döntésüket.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Hangsúlyozták, a tesztelés ingyenessé tételét továbbra is követelik a kormánytól. – A helyzet tragikuma éppen az, hogy ugyanazért nem merjük vállalni kezdeményezésünk jövőbeni járványügyi kockázatait és azért állunk el tőle, mint amiért fontos lenne elérnünk, hogy mindenki számára ingyenes legyen a tesztelés – tettél hozzá a DK.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: DK, Gyurcsány Ferenc, Kúria, Nemzeti Választási Bizottság, népszavazás


Így ismertem meg Andreát

Így ismertem meg Andreát

Az elnyert Tigáz-tender utáni állófogadáson láttam meg először. Homáros, illetve homályos tekintettel néztem, amint áttetsző blézerében, egy tévéstáb riportereként leszólít egy jóvágású pincért: „Mészáros úr, feltehetnék Önnek pár kérdést?”

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest