HIRDETÉS
HIRDETÉS

Soltész Miklós: Álságos, amit Iványi Gáborék mondanak

Szerző: | 2020. október 19., 18:56 | Belföld

Iványi Gábor (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az Iványi Gábor vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) pénzügyi gondjai is szóba kerültek az Országgyűlés hétfői ülésén, mégpedig a KDNP-s Szászfalvi László tett fel „kemény” kérdést a szintén KDNP-s Soltész Miklósnak. Utóbbi politikus, aki egyben az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár is, álságosnak nevezte Iványi Gáborék egyes kijelentéseit.

Az azonnali kérdések órájában hozta szóba a KDNP-s Szászfalvi László a MET-et, azt tudakolva, hogy mennyi állami támogatást kaptak és kapnak. Felidézte, hogy Iványi Gáborék korábban még a strasbourgi emberi jogok bíróságához is fordultak, amiért kikerültek a bevett egyházak közül, nemrég pedig a közüzemi számlák kifizetésével akadt gondjuk.

Ismert, néhány hete derült ki, hogy  a Nemzeti Közművek munkatársai megpróbálták leszerelni a gázórákat az Iványi Gábor által vezetett Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség budapesti, Dankó utcai intézményeinél. Ónodi István gazdasági igazgató akkor azt mondta a Magyar Hangnak, hogy a Dankó utcai intézményeknek 30 millió forintos gáztartozása van. Iványi Gábor aztán szeptember 30-án azt jelentette be, hogy a fűtési szezon végeztéig, azaz jövő áprilisig nem kapcsolják ki a gázt és visszaszerelték a korábban leszedett órákat is, így az emiatt folytatott demonstrációt befejezik. Ugyanakkor a tiltakozást folytatják, követelik, hogy azt a pénzt, amit az elmúlt négy évben a magyar állam kivett az egyesület és a fenntartó egyház kasszájából, ami összesen 6 milliárd forint, azt fizessék meg – mondta akkor.


HIRDETÉS

Soltész Miklós most azt mondta, hogy az Iványi Gábor által vezetett testvérközösség 2010 óta szociális intézmény fenntartására 5,4 milliárdot, köznevelési intézmény fenntartásra 15 milliárdot kapott, egyházként 106 milliót, a strasbourgi ítélet értelmében pedig 2,2 milliárdot. – Álságos és hazug, hogy nem kap támogatást, hogy nem kapta meg az ítélet alapján megillető pénzt – mondta a kormánypárti politikus.

Címkék: Iványi Gábor, Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, Soltész Miklós, Szászfalvi László


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest