HIRDETÉS
HIRDETÉS

Végül elérte a fideszes polgármester, hogy ne mindenszentek napján legyen a Videoton-Fradi rangadó

Szerző: | 2020. október 19., 16:19 | Belföld

Cser-Palkovics András (Fotó: Facebook/Cser-Palkovics András)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

– Sportnyelven szólva: győzelem. Nyert a józan ész és a kegyeleti jog. Mindenszentek napján és Halottak napján sem lesz labdarúgó mérkőzés a Sóstón – így jelentette be Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere, hogy sikerült elérnie, ne november elsejére, vagyis mindenszentek napjára essen a Fradi és a MOL Fehérvár FC (régebbi nevén: Videoton) bajnoki rangadója a városban. A polgármester szerint ugyanis ez amellett, hogy kegyeleti jogot sértett volna, még konfliktusokhoz is vezetehetett volna, miután a MOL Aréna Sóstó nevű helyi stadion közel esik három köztemetőhöz is.

Eleinete egyébként úgy tűnt, nem biztos, hogy siker koronázza Cser-Palkovics erőfeszítéseit, például a közmédia sportcsatornája a neki írt, a városvezető szerint „cinikus” válaszlevélben részben a nézettséggel indokolta, hogy miért nem lenne jó más időpontot keresni a meccsnek.

Ugyanis november elseje idén vasárnapra esik, a meccs pedig délután lett volna. – Ami a 16.00-s kezdési időpontot illeti, tudatosan tettük ide. Az elmúlt évek kutatásai alapján (…) a vasárnap délutáni a legnézettebb műsorsáv a labdarugó NB I-es találkozók esetén. (…) A nézettség a sportág megítélése miatt is fontos, ezen nem szeretnénk változtatni – közölték a közmédia csatornája a polgármesterrel.


HIRDETÉS

Végül a két klub közös kérvényt nyújtott be a Magyar Labdarúgó-szövetséghez (MLSZ), hogy a találkozót szombaton rendezhessék, amely azt el is fogadta. Így a meccs új időpontja október 31-e 19.30 lett.

Címkék: Cser-Palkovics András, Fehérvár, Ferencváros, foci, Fradi, M4 Sport, MLSZ, Székesfehérvár, Videoton


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest