Nagy eső kedden nem valószínű, de a szél feltámadhat

Nagy eső kedden nem valószínű, de a szél feltámadhat

Felhős, borult égbolt (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Főként északkeleten a rétegfelhőzet tartósabban megmaradhat, másutt napos idő várható kevés felhővel kedden – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja. Ugyanakkor késő délutántól, estétől északnyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet.

Számottevő csapadék nem valószínű, de a borult területeken szitálás nem kizárt. A déli, délkeleti szél az Észak-Dunántúlon megerősödik, Sopron térségében viharos közeli lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13 és 16 fok között várható, a tartósan borult részeken ennél kissé hűvösebb idő valószínű.

Az Időkép arról ír, kedden front nem lesz felettünk, de a hideg, helyenként nyirkos, ködös reggeli órákban ismét felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak. Napközben vérnyomás-ingadozás, egyeseknél görcsös panaszok jelentkezhetnek. A Dunántúlon többfelé feltámad a szél, mely miatt fejfájás, ingerlékenység, nyugatlanság is előfordulhat. Nagy lesz a megfázás veszélye, ezért meleg, réteges öltözet javasolt.