Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Több mint hetven kérdésben vár tisztázást Káslertől a Magyar Orvosi Kamara

Szerző: | 2020. október 20., 05:45 | Belföld

Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere az iskolai tankönyvkiszállításról és a köznevelési intézmények járványügyi protokolljáról tartott sajtótájékoztatóján az Emberi Erõforrások Minisztériumának Tükörtermében 2020. augusztus 25-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az új jogállási törvény fogadtatását nagyban rontja az a tény, hogy a törvény számos értelmezési bizonytalanságot, emiatt jónéhány indokolt és indokolatlan félelmet kelt – erről ír honlapján a Magyar Orvosi Kamara a béremelést biztosító, de emellett az egészségügyi szolgálati jogviszonyt is bevezető törvény kapcsán honlapján. A kamara összegyűjtötte az orvosoktól a leggyakrabban érkező típuskérdéseket. Jelezték: tudják, hogy a kérdések egy része megválaszolható a törvény alapján, „de az átlag orvoskollegáktól nem várható el a jogi szövegek önálló, precíz értelmezése, így ezekre a kérdésekre is célszerű hiteles helyről származó válaszokat kapni”.

HIRDETÉS - AIP

A levélben Kincses Gyula, a MOK vezetője kéri Kásler Miklóstól, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjének segítségét. Jelezte, a MOK a kérdések jó részét nem tudja megválaszolni, „mivel a törvény beterjesztése során sem került sor egyeztetésre, mi sem ismerjük a jogalkotói szándékot, amely segítségével támpontot adhatnánk a hozzánk forduló orvosoknak”. Ezt követően Kincses több témát is felsorol, amelyekhez összesen több mint 70 beérkezett kérdést, illetve részkérdést sorol fel. Konkrétan olyan felvetésekről van szó, mint például hogyan tervezik majd ellenőrizni a hálapénz-mentességet, milyen esetben lennének vezényelhetőek az orvosok, vagy hogy ki fog dönteni arról, vállalhat-e másodállást egy orvos. A kérdések az alábbi témákat részletezik:

  • Kire terjed ki a törvény?
  • Bértáblák/ jövedelem/ szabadságok/ végkielégítés
  • Kirendelés, áthelyezés
  • Másodállás, több jogviszony
  • Alapellátásban dolgozó orvosok
  • Hálapénz
  • Összeférhetetlenség

Kincses Gyula a levél végén jelzi, ha kapnak válaszokat, azokat készek saját csatornáikon eljuttatni az orvosoknak.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: egészségügy, egészségügyi szolgálati viszony, Emmi, Kásler Miklós, Kincses Gyula, Magyar Orvosi Kamara, MOK


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest