HIRDETÉS
HIRDETÉS

HVG: Márki-Zay és Karácsony a két legnépszerűbb ellenzéki politikus

Szerző: | 2020. október 21., 14:16 | Belföld

Karácson Gergely 2019. október 13-án, az önkormányzati választások estéjén (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A Medián október elején készült felmérése szerint az ellenzéki politikusok mezőnyében továbbra is Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely a két legnépszerűbb politikus, gyakorlatilag holtversenyben: őket a szavazókorú népesség több mint egyharmada tartja alkalmasnak „fontos politikai szerepre” – írja a hvg.hu.

Jól szerepel még ebben a rangsorban a két igen aktív független parlamenti képviselő, Szél Bernadett és Hadházy Ákos. A pártpolitikusok közül a jobbikos Jakab Péter, a DK-s Dobrev Klára és a momentumos Donáth Anna kapott 25 százaléknál több pozitív „voksot”.

Gyurcsány Ferenc és Tóth Bertalan a középmezőny aljára került, megelőzi őket a Mi Hazánk elnöke, Toroczkai László. Népszerűség szempontjából az utolsó helyre az LMP-s Kanász-Nagy Máté került, az utolsó előttire pedig Szanyi Tibor, az ISZOM mozgalom vezetője. A két politikusnak az alacsony népszerűségi mutató mellett is 56, illetve 75 százalékos az országos ismertsége.


HIRDETÉS

A bontakozó ellenzéki együttműködésből kimaradó Magyar Kétfarkú Kutya Párt első embere, Kovács Gergely, valamint a közelmúltban színre lépett Volner Párt (névadója az ex-jobbikos Volner János) nem ismeretlenek, de népszerűség tekintetében a sereghajtók között foglalnak helyett.  

Az október 1. és 7. között, ezer fő online megkérdezésével készült országos kutatás részletes eredményét ezen a linken lehet megnézni.

Címkék: ellenzék, Karácsony Gergely, Márki-Zay Péter, Medián


HIRDETÉS
Távozik az Index főszerkesztője

Távozik az Index főszerkesztője

Az Indamedia visszavásárolja a Magyar Fejlődésért Alapítványtól a hírportál részvényeit, így a jövőben az újság az Indamedia-csoport tagjaként folytatja működését.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest