Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kritizálja a nagykörúti és Üllői útibiciklisávokat a XVIII. kerület DK-s polgármestere

Szerző: | 2020. október 21., 17:26 | Belföld

Biciklisek a fővárosi Nagykörúton kialakított ideiglenes kerékpársávon 2020. május 23-án (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ellenzi a 18. Kerületiek meghatározó többsége az Üllői úton és Nagykörúton kialakított, gépjármű forgalmat jelentősen akadályozó kerékpársávokat – írja közösségi oldalán Szaniszló Sándor, a kerület DK-s polgármestere.

– A Publicus közvéleménykutató által végzett, ezer kerületi véleményét tükröző összegzés szerint a külső kerületekben élők vesztesei a sávszűkítési döntésnek – közölte a polgármester, aki kilátásba helyezte: tárgyalást kezdeményez a fővárossal „az aránytalan hátrány megszüntetése, vagy egy elfogadható mértékű, közlekedési kompenzációs csomag kidolgozása érdekében”.

A XVIII. kerületi polgármester által közzétett eredmények szerint a nagykörúti és Üllői úti kerékpársávok kialakítását a megkérdezettek 34 százaléka kifejezetten, 12 százaléka inkább ellenzi, tehát 46 százalékos az ellenzők tábora. 25 százalék kifejezetten, 12 százalék inkább támogatta a változtatást, ami összesen 37 százaléknak felel meg. A fennmaradó 17 százalék nem tudott vagy nem akart válaszolni a kérdésre.


HIRDETÉS

Nem konfliktusmentes a Budapest-Balaton kerékpárút kialakítása

Helyi civilek tiltakoznak a Budapest-Balaton kerékpárút Biatorbágyon átvezető szakaszának tervei és hamarosan induló munkálatai ellen – írja a Kerékpárosklub. A szervezet, ahogy két éve is, kerékpársávokat javasol a balesetveszélyes egyoldali kerékpárút helyett. Az egyoldali kétirányú kerékpárút a lejtő miatti magasabb sebességből következően is balesetveszélyeses találkozásokkal járhat gyalogosokkal és autókkal is. A Magyar Kerékpárosklub továbbra is kerékpársávot javasol az útvonalra. „A turisztikai célok mellett a mindennapos kerékpáros közlekedést is segítené, ha a mostani tervek helyett lehetőleg megemelt kerékpársávok biztosítják a biztonságos boltba, munkába, iskolába járást” – írták.

Címkék: bicikli, DK, Karácsony Gergely, kerékpársáv, Szaniszló Sándor, VIII. kerület


HIRDETÉS
Gulyás Gergely: December közepéig dőlhet el, mi legyen karácsonykor

Gulyás Gergely: December közepéig dőlhet el, mi legyen karácsonykor

Meghosszabbítják-e a november elejétől bevezetett intézkedéseket? Mi várható karácsony és szilveszter idején? Döntés várhatóan a jövő héten születik, egyelőre a mostani korlátozások fenntartása van napirenden. Az iparűzési adó felfüggesztéséről sem döntöttek egyelőre. Gulyás Gergely inkább megint sorosozott a kormányinfón, és elmondta, kávézna-e George Clooneyval.

115-en elhunytak, 6360 új fertőzöttet találtak

115-en elhunytak, 6360 új fertőzöttet találtak

649-cel nőtt az aktív fertőzöttek száma, a gyógyultaké pedig 5596-tal – ám az ő esetükben szerdán adatszolgáltatási hibára hivatkozva nem közöltek adatot. A kórházban ápoltak száma 181-gyel, a lélegeztetőgépen lévőké pedig 16-tal csökkent.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest