Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Márki-Zay Péter: Békejobbot nyújtok Lázár Jánosnak, csak bizonyítson!

Szerző: | 2020. október 21., 10:59 | Belföld

Márki-Zay Péter (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hódmezővásárhely polgármestere, Márki-Zay Péter Lázár János Válaszonline-nak adott interjújára reagált: a fideszes politikus több kijelentésével egyet is értett. Ám szerinte Lázár Jánosnak bizonyítania is kellene az állítását, hogy jó útra tért. Ebben az esetben a hódmezővásárhelyiek Lázár iránt táplált ellenszenve is csökkenne Márki-Zay szerint.

„Elítéli a fideszes korrupciót, még azt a Borkait is, akinek pornós társát ügyvédként ő maga hozta a Fideszhez évi 8-9 milliós fizetéssel. Botka Lászlóval immár nem a vásárhelyieket riogatja, hanem példának állítja. Vadászkastély-építőként ma már nem érdekli a vadászat, sőt elítéli. Szerénységet tanult két vásárhelyi vereségből, az előző 18 évvel szemben ma már a „többet ésszel, mint erővel” és az „élni és élni hagyni” filozófiáját vallja” – sorolta Márki-Zay azokat az állításokat, amelyek szerinte arra utalhatnak, hogy „városunk sokáig rettegett ura” jó útra tért, legalábbis ezt állítja.

Hódmezővásárhely polgármestere Facebook-bejegyzésében azt írta: ismét békejobbot nyújt a fideszes politikusnak. A saját jó szándékát alátámasztandó a polgármester felidézte, hogy a városi sajtó továbbra is objektív és pozitív híreket ad le Lázár Jánossal kapcsolatban, ellentétben a város egyetlen rádiójával és két fideszes hírportáljával. A város támogatja a kormány és Lázár János projektjeit, továbbá készen állnak a nyílt beszélgetésekre, meghívják az ünnepségekre, és „továbbra is nyerhetnek közbeszerzéseket a barátai, számíthatnak a munkahelyükre a munkatársai, a város anyagi támogatására az általa felügyelt sportegyesületek”. Mint kiemelte: hasonló támogatásra számít Lázár Jánostól a városnak ígért kormányzati támogatásokkal és engedélyekkel kapcsolatban.


HIRDETÉS

A polgármester felsorolta Lázárnak azon kijelentéseit is, amelyekkel kifejezetten egyetért, például azzal, hogy néhány hete a fideszes országgyűlési képviselő azt mondta: Szeged és Vásárhely kapcsolatát erősíteni kell. Vagy amikor a Válaszonline-nak adott interjúban úgy fogalmazott: „Magyarországnak az amerikaiakkal és az Európai Unióval kell együttműködnie. Nem engedhetjük meg, hogy Washington vagy Berlin úgy tekintsen ránk, mint a kínaiak szálláscsinálóira”.

Abban viszont kételkedett a városvezető, hogy ha a Fidesz nyer 2022-ben, neki fog állni a hibák kijavításának, ahogy azt Lázár János mondta. Szerinte ha a Fidesz képes lenne erre 2022-ben, akkor most is képesnek kellene lennie. Úgy látja, a hódmezővásárhelyiek Lázár János iránti ellenszenve meg fog változni, amint számukra is láthatóvá válik, hogy a fideszes politikus, ahogy állítja, megváltozott.

Címkék: Hódmezővásárhely, Lázár János, Márki-Zay Péter, Mindenki Magyarországa Mozgalom


HIRDETÉS
Bejutottunk egy járványkórházba

Bejutottunk egy járványkórházba

Romániáig kellett utaznunk hozzá. Videón mutatjuk meg, milyen egy Covid-kórház belülről! Két munkatársunk egy teljes műszakot tölthetett el a koronavírusos betegek ápolását végző székelyudvarhelyi intézményben!

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

  • Bukás – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2020. december 03., 16:57
  • Interjú Kútvölgyi Erzsébettel, riport a székelyudvarhelyi Covid-háttérkórházból. A Szájer-ügy. Keresse a Magyar Hangot – a Bűvös Szakács mellékletével!

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Ajándékozzon Magyar Hangot!
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest