Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Több mint száz milliárd forintot szórt ki a kormány a Gazdaságvédelmi Alapból

Szerző: | 2020. október 21., 07:45 | Belföld, Gazdaság

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (szemben, b2), Pintér Sándor belügyminiszter (szemben, b), Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (j3) és Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára (j2) a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ülésén a Belügyminisztériumban 2020. szeptember 26-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Egy keddi határozatával 132 milliárd forintot csoportosított át a kormány a koronavírus miatt létrehozott Gazdaságvédelmi Alapból a költségvetés más soraira – adja hírül a Portfolio. Összesen eddig 2023 milliárd forintot költöttek el az eredetileg 923 milliárdos keretösszeggel indult alapból.

A 132 milliárd forintból a legnagyobb szelet, 115 milliárd forint a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszteri költségvetési soron, a NVTNM tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó társaságok tőkeemelése, pótbefizetése jogcímcsoportban beruházásokra jut majd.

Emellett 10 milliárd forintot kap az Innovációs és Technológiai Minisztérium tőkeemelésre és 5,6 milliárd forint jut a tárcához tartozó kerékpáros létesítmények fejlesztése célokra.


HIRDETÉS

Az úgynevezett Központi Maradványelszámolási Alapból kétmilliárd jut a Belügyminisztériumnak infokommunikációs szolgáltatásokra, és 980 millió az Emminek szociális és gyermekvédelmi szolgáltatások fejlesztési támogatására.

Mindezeken felül a kormány 2,9 milliárd forinttal csökkentette az általános költségvetési tartalékot, amelyből 2,4 milliárd forint ment az Emmi-nél az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. támogatására.

Egy másik átcsoportosítás következtében pedig a Külgazdasági és Külügyminisztérium egymilliárd forintot kapott űrtevékenységgel kapcsolatos feladatok finanszírozására. Szijjártó Péter tavaly novemberben azt közölte: 10 milliárd forintot költ a kormány a következő három évben arra, hogy 2024-ben magyar űrhajós mehessen a világűrbe.

Címkék: Emmi, Gazdaságvédelmi Alap, koronavírus, Külgazdasági- és Külügyminisztérium, űrprogram


HIRDETÉS
Bejutottunk egy járványkórházba

Bejutottunk egy járványkórházba

Romániáig kellett utaznunk hozzá. Videón mutatjuk meg, milyen egy Covid-kórház belülről! Két munkatársunk egy teljes műszakot tölthetett el a koronavírusos betegek ápolását végző székelyudvarhelyi intézményben!

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

  • Bukás – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2020. december 03., 16:57
  • Interjú Kútvölgyi Erzsébettel, riport a székelyudvarhelyi Covid-háttérkórházból. A Szájer-ügy. Keresse a Magyar Hangot – a Bűvös Szakács mellékletével!

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Ajándékozzon Magyar Hangot!
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest