Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Újabb szomorú rekord: 48-ra ugrott az elhunytak száma

Szerző: | 2020. október 21., 09:55 | Belföld

Magyarország koronavírus-térképe 2020. október 21-én (Forrás: koronavirus.gov.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

1423  újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  50 180 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 48, többségében idős, krónikus beteg – kivéve egy 45 éves férfit, aki magas vérnyomással és cukorbetegséggel küzdött –, így az elhunytak száma 1259 főre emelkedett. Ez újabb napi rekordot jelent, de ennek megítélésében bizonytalanságot okoz, hogy kedden az országos tiszti főorvos arra figyelmeztetett, hogy az aznap közölt adat hiányos volt, mert informatikai problémák miatt nem érkezett be mindenhonnan. Akkor azt mondta, hogy a kimaradt fertőzötteket a szerdai adathoz fogják hozzászámolni. Ezek nyilván bele is kerültek a mai adatközlésbe, de nem tudni, hogy az új esetek, illetve a halálozások közül mennyinek kellett volna a keddi jelentésben szerepelni.

A hivatalos tájékoztató honlapról az is kiderül, hogy keddre 14 905-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 34 016 fő. Az aktív fertőzöttek 30, az elhunytak 39, a gyógyultak 30 százaléka budapesti. Jelenleg 2023 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 201-en vannak lélegeztetőgépen. Érdekesség még, hogy a pozitív tesztek aránya kedden és szerdán is 15,62 százalék volt.

Mint írják, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat. Ehhez azonban az általános óvintézkedések betartására van szükség.


HIRDETÉS

Egész Európában dinamikusan terjed a vírus, ezért a határellenőrzés és a beutazási korlátozás továbbra is érvényben van. Müller Cecília országos tiszti főorvos keddi tájékoztatóján arra kérte az embereket, hogy kerüljék a tömegrendezvényeket.

A honlapon arra is felhívják a figyelmet, hogy kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint az ügyfél-fogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

Címkék: elhunytak, fertőzöttek, koronavírus-járvány


HIRDETÉS
Bejutottunk egy járványkórházba

Bejutottunk egy járványkórházba

Romániáig kellett utaznunk hozzá. Videón mutatjuk meg, milyen egy Covid-kórház belülről! Két munkatársunk egy teljes műszakot tölthetett el a koronavírusos betegek ápolását végző székelyudvarhelyi intézményben!

Orbán Viktor kitart az uniós vétó mellett

Orbán Viktor kitart az uniós vétó mellett

A miniszterelnök által meghallgatott tudósok egyelőre elleneznek bármilyen enyhítést a koronavírus-járvány miatt. A kormányfő egyúttal „nagy leckének” nevezte, hogy az EU-ból kilépett britek már tömeges oltásba kezdenek.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

  • Bukás – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2020. december 03., 16:57
  • Interjú Kútvölgyi Erzsébettel, riport a székelyudvarhelyi Covid-háttérkórházból. A Szájer-ügy. Keresse a Magyar Hangot – a Bűvös Szakács mellékletével!

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Ajándékozzon Magyar Hangot!
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest