Északon köd, a napos, felhőmentes helyeken akár 22 fok is várható

Északon köd, a napos, felhőmentes helyeken akár 22 fok is várható

Őszi, napsütötte erdő (Fotó: Nick Hawkes/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ország északi harmadán az éjszaka képződő köd, illetve alacsony szintű felhőzet helyenként tartósan megmaradhat, másutt gyengén felhős, napos idő várható – írja csütörtöki előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mint megjegyzik: számottevő csapadékra nem kell készülni, de a ködös részeken gyenge szitálás is lehet. Az ország déli felén élénk lesz a délnyugati szél, másutt jobbára mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet a felhősebb északi részeken 11 és 15, másutt 17 és 22 fok között várható.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép előrejelzése szerint csütörtökön is folytatódik a frontmentes időjárás. Reggelre az északi, északnyugati tájakon többfelé nyirkos, hűvös idő várható, így az ízületi fájdalmaktól szenvedők továbbra sem lélegezhetnek fel. Ráadásul egyes tájegységeken tartósan megmaradhat a köd, ezért napközben is felerősödhetnek a panaszok. Az ország déli felén intenzív melegedés miatt vérnyomás-ingadozás, fejfájás, migrén jelentkezhet. Többfelé feltámad a szél, ami fejfájást, ingerlékenységet, nyugtalanságot idézhet elő. A nyirkos idő kedvez a kórokozók terjedésének, ezért öltözzünk rétegesen.

A közlekedésmeteorológiáról szólva, csütörtök reggelre északon, északnyugaton többfelé képződhet pára, köd, ami korlátozott látási viszonyokat eredményezhet. A köd több helyen csak lassan oszlik fel, de néhol egész nap kitarthat. Csapadék nem várható, de a tartósan ködös tájakon előfordulhatnak ködszitálástól nedves útszakaszok. Délen sok napsütésre számíthatunk, ezért érdemes napszemüveget viselni vezetés közben. A déli-délnyugati szél az ország déli felén többfelé megélénkül, délnyugaton megerősödik, ami jelentősebben csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Címkék: időjárás