Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Itt a szigorítás: péntektől sportrendezvényeken és tüntetéseken is kötelező a maszk

Szerző: | 2020. október 22., 21:30 | Belföld

Budapest, 2020. október 4. Ferencvárosi szurkolók a labdarúgó OTP Bank Liga 6. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia FC mérkõzés elõtt a Groupama Arénában 2020. október 4-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Péntektől kötelező a maszk viselése a sportrendezvényeken és a szabadtéri gyűléseken – derül ki a Magyar Közlönyben csütörtök este megjelent Kormányrendeletből. A döntést a kormánypárti Origo néhány órával korábban már megszellőztette.

Az Orbán Viktor aláírásával megjelent rendelet kimondja, hogy „a hatodik életévét be nem töltött kiskorú kivételével mindenki köteles a sportolók, az edzők, a mérkőzésvezető, a versenybíró és ezek segítői kivételével a sportrendezvény résztvevője a sportrendezvény helyszínén, a gyülekezési jogról szóló törvény szerinti szabadtéren megtartott gyűlésen részt vevők, ide nem értve a gyűlés felszólalóját a felszólalás időtartamára” maszkot olyan módon viselni, hogy az orrot és a szájat elfedje.

Aki a sportrendezvény vagy a gyűlés szervezője felszólítására sem viseli azt a szervező köteles a rendezvényről kizárni, és gondoskodni arról, hogy e személy a helyszínt elhagyja. A szabály betartásáról a gyűlés és a sportrendezvény szervezője köteles gondoskodni.


HIRDETÉS

A csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az ATV esetleges szigorításra vonatkozó kérdésére még arról beszélt, hogy nem döntöttek a maszkviselés szabályainak szigorításáról, az ötvenezres bírságot is kellően szigorúnak tartják, ami visszatartó erővel bír.

Az RTL is arra volt kíváncsi, lesz-e további szigorítás vírusügyben. Gulyás azt mondta, egyelőre nem, de a jövőben bármi lehetséges, és egyelőre az a legfontosabb, hogy mindenki a jelenlegi szabályokat a legteljeskörűbben tartsa be.

Mi a helyzet a kültéri maszkviseléssel, terveznek ilyen intézkedést? Van-e olyan lélektani határ, ami után további korlátozások jönnek? A kérdéseket sokadikként az Azonnali tette fel. Gulyás ugyanazt válaszolta, mint korábban: nincs ilyen lélektani határ. Kültéren ilyen intézkedést olyan helyeken van értelme hozni, ahol többen vannak, erdőben például nem. Ha érkezik az operatív törzstől ilyen ajánlás, megfontolják.

Péntekre Hadházy Ákos, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem szervezett tüntetést Budapestre, szombaton pedig Ferencváros–Újpesti NB I-es labdarúgó-mérkőzés lesz, telt ház, vagyis több mint húszezer néző előtt.

Címkék: koronavírus, maszkviselés, szájmaszk


HIRDETÉS
Bejutottunk egy járványkórházba

Bejutottunk egy járványkórházba

Romániáig kellett utaznunk hozzá. Videón mutatjuk meg, milyen egy Covid-kórház belülről! Két munkatársunk egy teljes műszakot tölthetett el a koronavírusos betegek ápolását végző székelyudvarhelyi intézményben!

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

  • Bukás – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2020. december 03., 16:57
  • Interjú Kútvölgyi Erzsébettel, riport a székelyudvarhelyi Covid-háttérkórházból. A Szájer-ügy. Keresse a Magyar Hangot – a Bűvös Szakács mellékletével!

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Ajándékozzon Magyar Hangot!
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest