Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Újra népszabadságos Fedél Nélkül jelent meg

Szerző: | 2020. október 22., 16:13 | Belföld

Fotó: Népszabi Szerkesztőség/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Ötödik alkalommal jelent meg az egykori Népszabadság szerzőivel a Fedél Nélkül. Ismert, a napilapot négy évvel ezelőtt, 2016. október 8-án záratták be egyik napról a másikra. Akkor még a Mediaworks azt állította, csupán felfüggeszti a kiadást, és később tárgyalnak a lap jövőjéről. Ilyenje azonban már nem lehetett, a munkavállalókat szélnek eresztették, és az újság nem jelent meg többet. A kormányközelbe került tulajdonos anyagi okokra hivatkozott, miközben a legolvasottabb politikai napilapról volt szó. Ráadásul épp költözés előtt álltak, a bezárásról a munkavállalókat átverve döntöttek, akik egy szombati napon már be sem tudtak menni a szerkesztőségbe.

A lap elhallgattatása óta a szerzők többször is írtak a Fedél Nélkül-be. Ezúttal már az ötödik ilyen szám jelent meg, hagyományosan az azóta a HVG-nél dolgozó Gergely Márton szerkesztésében. A hajléktalanok kiadványába írt az utolsó főszerkesztő, Murányi András, ahogy Bruckner Gábor, Hegyi Iván és a 24.hu jelenlegi főszerkesztője, az egykori népszabadságos főszerkesztő-helyettes Pető Péter is. A fókuszban a nagy visszatérések vannak, sokat foglalkoznak az újságírók sportos témákkal.

HIRDETÉS - AIP

Az extra kiadásokat a volt népszabadságosok állták, a teljes bevétel pedig ezúttal is a terjesztő hajléktalanoké. A kiadványt nemcsak az utcán lehet megvásárolni, de megrendelni is lehet. „Arra kérünk mindenkit, aki teheti, vásároljon Fedél Nélkült az otthontalanoktól. Ez talán fontosabb, mint az elmúlt években bármikor, hiszen a koronavírus-járvány a hajlék nélküliek életét fokozottan nehezítette, életesélyeik és -körülményeik még rettenetesebbek lettek. Erre a lehetetlen helyzetre is igyekszik felhívni a figyelmet az egykori Népszabadság kollektívája a szokásos különkiadással” – írták a volt népszabadságosok.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8
HIRDETÉS - AIP

Címkék: Fedél Nélkül, Gergely Márton, Mediaworks, Népszabadság


Így ismertem meg Andreát

Így ismertem meg Andreát

Az elnyert Tigáz-tender utáni állófogadáson láttam meg először. Homáros, illetve homályos tekintettel néztem, amint áttetsző blézerében, egy tévéstáb riportereként leszólít egy jóvágású pincért: „Mészáros úr, feltehetnék Önnek pár kérdést?”

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest