Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

46 település és kerület állt ki az önkormányzatiság mellett

Szerző: | 2020. október 23., 16:58 | Belföld

Az uniós közös valuta, az euro szimbóluma az Európai Központi Bank székhelyének is helyet adó németországi Frankfurt városában (Fotó: Mauro Sbicego/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Idén október 23-án a magyar önkormányzatiság 30. születésnapjára is emlékezünk – áll a Karácsony Gergely Facebook oldalán megjelent nyilatkozatban, amelyet 46 város, falu és budapesti kerület ellenzéki vezetése jegyez. Az önkormányzatiság 1956-os örökség is – áll a Fővárosi Főpolgármesteri Hivatal által kiadott, közös közleményben –, megőrzése pedig különösen fontos járvány és a nyomában érkező gazdasági válság idején.

Az önkormányzatok erejükön felül küzdenek a járvány ellen – írják –, életek és egzisztenciák megmentésén igyekezve pedig szembesülnek a gazdasági válság hatásaival. Hozzáteszik: eközben a magyar kormány magára hagyta az önkormányzatokat.

Harc és sarc – ennyi, amit a városok és a falvak kapnak a legnehezebb időkben – fogalmaz a közlemény. A segítéshez szükséges támogatás csak az Európai Uniótól érkezne – folytatják –, ám a kormány ezt is akadályozza azzal, hogy nem hajlandó elfogadni az unió által szabott jogállami feltételeket. Ezek a feltételek biztosítanák, hogy a támogatások valóban a többség javát szolgálják, ne pedig a kiváltságosok további gyarapodását. 


HIRDETÉS

Mi, szabad városok és falvak készek és képesek vagyünk betartani ezeket a jogállami kritériumokat. Mert ez fakad hitünkből, mert ez a településeink és az egész ország érdeke – hangsúlyozzák az aláírók. Azt írják, annak a garanciáját, hogy az uniós válságkezelő támogatás eljusson azokhoz, akiket illet, vagyis a magyar emberekhez, az önkormányzatok bevonása jelenti.

A járvány utáni új időszámítás lehetőséget teremt arra, hogy sok mindent máshogy csináljunk, mint azelőtt – fogalmaz a közlemény. A járvánnyal és a nyomában érkező gazdasági válsággal való küzdelem tapasztalatai – folytatják – egy irányba mutatnak: fenntarthatóbb és emberségesebb politikára, zöld és szociális fordulatra van szükség.

Címkék: Európai Unió, Karácsony Gergely, önkormányzat, uniós támogatás


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Ajándékozzon Magyar Hangot!
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest